Logo vierklank.nl
Vrienden van het Van Boetzelaerpark en de gemeente De Bilt maakten samen een plan om de entree van het park te verbeteren. [foto Henk van de Bunt]
Vrienden van het Van Boetzelaerpark en de gemeente De Bilt maakten samen een plan om de entree van het park te verbeteren. [foto Henk van de Bunt] (Foto: )

Start herinrichting entree Van Boetzelaerpark

Het afgelopen jaar maakten de Vrienden van het Van Boetzelaerpark (De Bilt) en de gemeente De Bilt samen een plan om de hoofdentree van het Van Boetzelaerpark aan de Hessenweg op te knappen. Volgens het plan wordt de ingang ook toegankelijk voor kinderwagens en mindervaliden.

De werkzaamheden startten op maandag 18 mei. De Vrienden van het Van Boetzelaerpark hebben voor dit plan fondsen geworven en kregen daarnaast ook een gemeentelijke bijdrage. Nu de financiering en de vergunningverlening helemaal rond is, kan met de uitvoering worden gestart. 

Wethouder Anne Brommersma is blij dat de uitvoering nu kan starten: ‘Ik vind het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van het park, bijvoorbeeld ook mensen in een rolstoel. De Vrienden leveren een belangrijke bijdrage om het park te onderhouden én verbeteren. We zijn heel blij mee met deze samenwerking’. De voorzitter van de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark, Ben Verwiel, geeft aan dat hiermee een langgekoesterde wens van de stichting in vervulling gaat.

Uitvoering werkzaamheden

Naar verwachting duurt de uitvoering drie à vier weken. Tijdens de werkzaamheden blijft de ingang aan de Hessenweg gewoon open voor bezoekers. Ook het verkeer ondervindt geen hinder.

De werkzaamheden spitsen zich toe op de toegang en het aanzien van de entree bij de Hessenweg. De aanpassingen zijn: 

  • Verbetering van de toegankelijkheid van de hoofdentree voor mindervaliden; hierna kunnen ook mindervaliden of bezoekers met een brede kinderwagen het park in. Ook wordt het bestaande hekwerk rond de ingang vernieuwd.
  • Aanleg van een cirkelplantsoen met bloeiende vaste planten om de entree meer allure te geven. 
  • Plaatsing van een replica van de ‘Moerkoertvaas’, op de plek waar tot bijna vijfentwintig jaar geleden de originele, historische tuinvaas stond.
Meer berichten