Logo vierklank.nl
Soms waren er 16 personen tegelijk aan het werk.
Soms waren er 16 personen tegelijk aan het werk. (Foto: )

Deel van Heemstrakwartier ‘geschoond’

In het weekeinde van 2/3 mei is er in een hoek van het Burg. van Heemstrakwartier in De Bilt flink gewerkt; de betonnen plantenbakken zijn geheel vrij gemaakt van vier jaren van wildgroei. Bewoner Otto Oussoren doet verslag: 

‘Die wildgroei is ontstaan, doordat SSW en de gemeente er maar niet uitkwamen wie verantwoordelijk was voor dit onderhoud. Het is een mooi deel van de buitenruimte en de bewoners ergerden zich al jaren aan dit getouwtrek. Na wat pogingen is het nu gelukt om de gemeente er bij te betrekken; de gemeente zorgde voor het gereedschap en nam de afvoer van het verwijderde groen voor haar rekening’. 

Piek
‘In de wandelgang was vernomen, dat het probleem was dat de aannemer voor de buitenruimte met de opdracht ook tekenende voor het onderhoud van de vier bakken en dat dit nooit was opgepakt; dit is niet bevestigd maar verklaart wel een en ander.

De plantenbakken-actie op zich was een groot succes. Niet alleen zijn de bakken geweldig opgeknapt, maar ook de deelname lag hoog met een piek van 16 directe omwonenden en zelfs twee regelmatige bezoekers die voor het kleine speeltuintje kwamen. Het is nu zaak om de bakken zo spoedig mogelijk netjes en onderhoudbaar op te tuigen; mogelijk zijn de gemeente en SSW bereid zijn om voor nieuwe aanplant te zorgen; d.w.z. de planten zelf. Plaatsen doen de omwonenden zelf. We willen er snel iets moois van maken’.

Rubberen
‘Nog een aanvullend verzoek is het herstellen van de geplaatste rubberen tegels. Er loopt een behoorlijke scheur halverwege het vierkant, die steeds wat wijder wordt. Het is al een keer gemeld. Omdat hier veel kleine kinderen wonen en/ of komen spelen is het gevaar van vallen groot. Wieltjes en dergelijke lopen vast in de ruimte tussen de tegels’.

Meer berichten