Gemeenteraad stelt beleid buitenspelen vast
Logo vierklank.nl
Speelplekken in de gemeente worden aantrekkelijker.
Speelplekken in de gemeente worden aantrekkelijker.

Gemeenteraad stelt beleid buitenspelen vast

De gemeente De Bilt gaat aan de slag om spelen en bewegen aantrekkelijker te maken voor jong en oud. De gemeenteraad heeft het nieuwe beleid voor buitenspelen vastgesteld. De gemeente gaat nu samen met inwoners en andere betrokken partijen het beleid over buitenspelen uitvoeren.

De gemeente De Bilt vindt het belangrijk dat jong en oud zoveel mogelijk bewegen en buiten kunnen zijn. Speelplekken moeten daaraan bijdragen, maar doen dat nu lang niet altijd. Bovendien zijn de wensen en behoeften ten aanzien van speelplekken de afgelopen jaren veranderd. Denk aan mogelijkheden voor verschillende leeftijdsgroepen, ontdekken, elkaar ontmoeten of natuurlijk spelen.

Samen met inwoners

Het beleid over buitenspelen is vernieuwd, zodat het voldoet aan de hedendaagse wensen en behoeften voor spelen en bewegen voor jong en oud. Dat is samen met kinderen, ouders, scholen, ouderen en natuur- en gezondheidsorganisaties gedaan, onder andere door middel van een online enquête, interviews en bijeenkomsten.

Natuurspeelplekken

Wethouder Anne Brommersma: 'We hebben een ambitie over spelen en bewegen; spelen in de gemeente De Bilt kan op een centrale speelplek in de kern of op een van de vele (natuur-)speelplekken in de wijk. De speelmogelijkheden, de inrichting en de sfeer van een speelplek verschillen per plek. Maar de speelplekken hebben ook iets met elkaar gemeen: ze zijn er voor jong én oud en bieden volop gelegenheid om te spelen, bewegen, ontspannen en te ontmoeten. Bovendien zijn realisatie en onderhoud van iedere speelplek het resultaat van de inbreng en inzet van zowel gemeente als inwoners'.

Vervolgstappen

Dit jaar gaat de gemeente De Bilt aan de slag om samen met inwoners en andere betrokken partijen het beleid over buitenspelen uit te voeren. Kijk voor meer informatie over buitenspelen in de gemeente De Bilt op www.debilt.nl/buitenspelen. Heb je een idee over buitenspelen in jouw wijk of heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Esther Verheijen via e.verheijen@debilt.nl of tel. 030 2289499.

Meer berichten