Salvodames naar top klassement

De laatste wedstrijd van 2019 heeft het team van de volleybaldames van Salvo de toppositie in hun klasse opgeleverd. Door een 4-0 overwinning op de dames van het bezoekende Huizen is het team nu koploper.

Het bezoekende team van Huizen staat laag geklasseerd en kon geen bedreiging vormen. Salvo had een hele voorspoedige start waarin met een goede service en gedegen spel direct een grote voorsprong werd opgebouwd. De set werd eenvoudig gewonnen met 25-9. De 2e set bood de tegenstander wat meer tegenstand. Coach Peter de Wit van Salvo nam bij de stand 12-11 een time out om de dames weer op scherp te krijgen. Hierna waren servicedruk en aanvalskracht weer terug wat setwinst opleverde met 25-16. De 3e set werd Huizen overdonderd. Vanaf het begin werd er druk gezet door serviceseries, goed verdedigend- en aanvalsspel waardoor een snelle setwinst werd geboekt met 25-10. De 4e set gooide Huizen alle schroom van zich af en speelde voor wat het waard was. De set ging gelijk op tot 15-14. Na een time out van de tegenstander kon Salvo uitlopen en de set winnen met 25-19. Een prima resultaat. Het spel van Salvo geeft veel vertrouwen voor de 2e  seizoenshelft.

Salvo gaat het jaar 2020 in als lijstaanvoerder met 1 punt voorsprong. Doordat de Maartensdijks dames ook nog een wedstrijd minder gespeeld hebben dan de nummer 2 kan de voorsprong nog worden uitgebouwd. Op 10 januari spelen de dames om 19.30 uur in Almere tegen