Logo vierklank.nl
Ludi Cantare eerder dit jaar in Leerdam.
Ludi Cantare eerder dit jaar in Leerdam.

*Lezersactie* Swingen in de kerk met Ludi Cantare

Op zondagmiddag 15 december zingt vrouwenkoor Ludi Cantare in de Centrumkerk in Bilthoven. Het concert heeft als titel 'Winter Reverie'. Een veeltalig winterconcert met een breed spectrum aan 20e en 21e eeuwse muziek: van klassiek en traditioneel tot jazz.

Ludi Cantare bestaat dit jaar 35 jaar. Dit concert staat voor de laatste keer onder leiding van dirigent Joost van Velzen. Voorzitter Carla Wijers: 'De laatste jaren hebben we met Joost een hele mooie koorklank bereikt, waar we het Biltse / Bilthovense publiek graag van willen laten genieten.' Het koor heeft vorig jaar de keuze gemaakt om niet al het repertoire met het hele koor te zingen. Voor leden die de ambitie hebben om wat complexere stukken te zingen, is een deelkoor in het leven geroepen. Carla: 'Zo zorgen we ervoor dat het koor de voor ons belangrijke combinatie blijft bieden van zowel sociaal netwerk als ambitieus koor.'

Hoogtepunt van het programma vormt de in 2004 gecomponeerde Little Jazz Mass van Bob Chilcott. Het koor wordt hierin begeleid door pianiste Caroline Kuijpers en drummer Daan Quittner. Bekende delen als 'Kyrie' en 'Gloria' maar dan in een eigentijdse, jazzy uitvoering.

Lezersactie

Voor lezers van De Vierklank is een aantal kaarten ter beschikking gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een mail naar info@vierklank.nl met in het onderwerp Ludi Catante. De kaarten worden onder de inzenders verloot, iedereen krijg bericht.

Meer berichten