Logo vierklank.nl
Tijdens de zomermaanden organiseert Mens De Bilt weer vele cursussen en trainingen voor de thuisblijvers
Tijdens de zomermaanden organiseert Mens De Bilt weer vele cursussen en trainingen voor de thuisblijvers

Mens De Bilt pakt weer uit deze zomer

door Walter Eijndhoven

Het zomerprogramma 2019 van Mens De Bilt is weer bekend. Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 30 augustus kunnen inwoners van gemeente De Bilt weer meedoen met één of meerdere activiteiten en/of workshops bij Mens De Bilt.

Medewerkers en vrijwilligers van Mens De Bilt zorgen weer voor een breed scala aan activiteiten, op het gebied van Amusement/ Samen Leuke Dingen Doen, Bewegen, Creatief, Culinair, Ontspanning, Samen Leren/ Bezinning en Workshops.

'Aan het begin van het jaar zijn wij reeds begonnen met het werven van vrijwilligers, om ons te helpen met dit jaarlijkse project', vertelt sociaal werker Wilma van Poelgeest. 'Nu hebben wij drie vrijwilligers, Joke, Marjan en Wendy, die zich continu met het zomerprogramma bezighouden'. In voorgaande jaren werd het zomerprogramma ook aangeboden en werden de leukste en meest succesvolle activiteiten, na evaluatie, het jaar erop ook weer aangeboden. Ook dit jaar is dat natuurlijk weer het geval. 'Uiteindelijk bieden wij een mix aan van de leukste activiteiten van voorgaande jaren en worden ieder jaar ook weer nieuwe activiteiten aangeboden', vertelt Wendy, vrijwilligster bij Mens De Bilt.

Jong en oud
Veel ideeën zijn spontaan ontstaan, via de vraag 'Wat wil jij doen deze zomer?'. Ook dit jaar is het dus weer gelukt om een leuk programma neer te zetten voor jong en oud. 'Alle activiteiten zijn gratis of tegen een geringe vergoeding van maximaal 5 euro', geeft Wendy aan. 'En alle activiteiten zijn laagdrempelig'.

Activiteiten
Van Poelgeest: 'Geïnteresseerden kunnen alle activiteiten op onze website vinden. Ons aanbod is echt voor iedereen. Wat te denken van een Gedichten/Verhalenmiddag Haiku, Quiz en Zo, Mens Koffiemomentje (of thee), Sjoelen, Body en Mind Outdoors, Gym voor Ouderen, Sportmiddag Kinderen, Decopatchen, Natuurtekenen, Samen Breien, Speksteen Bewerken, Intercultureel Eetcafé, Samen Lunchen, Hoofd-, Nek- en Schoudermassage, Voetreflexmassage, Bijbeluurtje, Engelse Conversatieles, Oecumenische Gespreksgroep, Walk en Talk, Workshop WerkInJeEigenWijk, Workshop Wie ben je en wat kun je eigenlijk?, Workshop Kansen op passend werk in jouw regio of een Workshop Slimmer Solliciteren.

Voor iedereen is wel iets leuks te vinden tijdens de twee zomermaanden. Tijdens de duur van het Zomerprogramma kunnen belangstellenden ook nog twee maal een "Markt Samen Leuke Dingen Doen" bezoeken. De eerste vindt plaats op zaterdag 13 juli bij de Buurtkamer, tussen 14.00 en 16.00 uur, aan de Kometenlaan 39A in Bilthoven. De tweede vindt plaats op zaterdag 24 augustus tussen 14.00 uur en 16.00 uur in Appartementengebouw De Leijenburgh, aan de Van Heukelomlaan in Bilthoven.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van Mens De Bilt: servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl of servicecentrummaartensdijk@mensdebilt.nl. of telefonisch: De Bilt: 030 7440595, Maartensdijk: 0346 214161. Binnenlopen bij de Bureaudienst van beide servicecentra is ook mogelijk. Het zomerprogramma is te vinden via de gele button op de website van Mens De Bilt. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Wilma van Poelgeest: w.vanpoelgeest@mensdebilt.nl, tel. 030 7440595/ 06 47296337, aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>