Voor de middag SLVH
Voor de middag SLVH Foto: Elly van der Sloot

Doe mee met de Kinderloop

Algemeen

De Kinderloop is een korte versie van de SamenLoop voor Hoop en duurt 24 minuten. Zij lopen in teams en worden begeleid door een volwassene. De Kinderloop is op zaterdag 29 juni om 14.00 uur. Na afloop krijgen de kinderen een mooie medaille.

Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met kanker. Ze kennen iemand in hun naaste omgeving die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker of ze worden zelf ziek. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken en het biedt kinderen bovendien de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel. Een deel van de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop is bestemd voor een onderzoek van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.

Geld inzamelen
Basisscholen uit de buurt die meedoen combineren de Kinderloop vaak met aandacht voor kanker in de klas. Het is de bedoeling dat kinderen die meelopen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa's en oma's, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen ook klusjes doen zoals lege flessen inleveren, muziek maken, met hun sportteam geld ophalen enzovoort. Aan de overkant van het terrein voor gemeentehuis Jagtlust, worden tijdens het evenement allemaal leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd: schminken, sport en spel, enz. Wil je ook mee doen met de kinderen uit de klas? Voor info debilt@samenloopvoorhoop.nl of meld je aan op www.samenloopvoorhoop.nl/debilt.            (Dianne Westerink)

!