Logo vierklank.nl
Kinderen op het platteland van Nepal.
Kinderen op het platteland van Nepal.

Fundraising voor vrijwilligerswerk in Nepal

door Rob Klaassen

Luise von Behr uit Hollandsche Rading (18) doet dit jaar eindexamen Gymnasium-bèta. Voordat ze een verdere studie ter hand gaat nemen, wil ze een jaar als vrijwilliger in het buitenland gaan werken. Na de nodige selecties te hebben doorgemaakt, kan zij in januari 2020 voor acht maanden in Nepal aan de slag. Om dat te kunnen realiseren probeert ze om 6500 euro door middel van fundraising bij elkaar te krijgen. Geld dat nodig is om daarheen te kunnen reizen en om er te kunnen leven.

Luise: 'Voordat ik naar de universiteit ga, wil ik wat meer van de wereld zien en daarbij andere mensen helpen. Daarom wil ik een tussenjaar doen. Na dat jaar ga ik aardwetenschappen in Utrecht of Amsterdam studeren. Nu ik naar Nepal ga, is dat in verband met mijn toekomstige studie geologie extra interessant, omdat daar de Himalaya ligt. Ik doe dit project bij de organisatie 'Project Trust'; een Engelse organisatie, die zo'n 300 plaatsen voor vrijwilligers beschikbaar heeft in Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Ik heb daar gesolliciteerd en ben vervolgens uitgenodigd om een week in de krokusvakantie bij hen door te brengen op het eiland Coll. Een heel klein eiland ten noordwesten van Schotland, dat zo'n 2-3 uur varen van de Schotse kust afligt. Coll is zo groot als Terschelling en er wonen ongeveer 200 mensen. Het is daar ongelooflijk primitief. Je werd in groepjes van drie bij een gastgezin ondergebracht. We moesten o.a. allerlei presentaties geven en werden geobserveerd in hoeverre we in staat waren om in primitieve omstandigheden te leven. Van degenen die waren opgeroepen zou 75% worden geselecteerd. Ik was één van de gelukkigen, die er doorheen is gekomen. Uit Nederland was ik de enige deelnemer' .

Nepal
Waarom Nepal? Luise: 'Daar heb ik eigenlijk weinig invloed op gehad. Mocht Nepal onverwacht niet kunnen doorgaan dan ga ik als tweede optie naar Zuid-Afrika. In oktober weet ik definitief of het Nepal wordt. Ik zit daar niet alleen. Alle projecten doe je met z'n tweeën. Dus samen met een ander meisje gaan we naar Nepal in een klein dorp aan de voet van Himalaya. Wat ik daar ga doen is Engels en ICT geven aan kinderen, die daar in het afgelegen en achtergestelde platteland wonen. Alle scholen daar worstelen met het niveau van gesproken Engels. Leraren en enthousiaste vrijwilligers zijn daarom voor deze gemeenschappen enorm belangrijk. Kennis van Engels en ICT is essentieel in het latere leven. Ze hebben dan de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een veel breder scala aan kansen, zodat ze beter hun weg kunnen vinden in de samenleving. Ik ben blij dat ik een positief verschil kan maken in het leven van deze kinderen en hen een verbeterde en waardevollere toekomst kan bieden. We krijgen dit najaar nog een verdere opleiding in Schotland om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de specifieke taken die we in Nepal gaan doen. Daarnaast hoop ik nog tijd te vinden om me te verdiepen in de achtergronden en cultuur van Nepal en vooral van het Boeddhisme. Nepal is daarom ook zo interessant, omdat het in Azië het enige land is dat nooit in haar geschiedenis is gekoloniseerd. De oorspronkelijke bevolking met haar cultuur valt daar nog zonder noemenswaardige invloeden van buitenaf aan te treffen. Ik ben dolenthousiast om daar aan de slag te mogen gaan' .

Fundraising
'Om dat allemaal te kunnen doen, zoals de reizen naar Schotland en Nepal, de verzekeringen en het verblijf daar, is geld nodig. We moeten het allemaal zelf betalen, omdat 'project Trust' een non-profit organisatie is. Het kost in totaal ongeveer 6500 euro. Ik moet dit bij elkaar zien te krijgen door middel van Fundraising. Ik wil dit doen door aan mensen te vragen of ze me zouden willen sponsoren. Hiervoor heb ik een website gemaakt. Het adres van m'n website is: https://voluntary-teaching-in-nepal.webnode.nl. (Door het intypen van dit adres kom je op m'n website). Op deze website kan iedereen alles vinden over het project, hoe kan worden gedoneerd etc. etc. Elk bedrag, ongeacht de hoogte, is van harte welkom. Als tegenprestatie krijgt iedere donateur tijdens mijn verblijf in Nepal elke drie/vier weken een reisverslag over mijn ervaringen. Extra informatie over het project kan nog worden gevonden door in mijn website op de heldere blauwe berg te klikken waarna de informatie op het scherm verschijnt. Natuurlijk kan iedereen me mailen voor meer informatie. Mijn mailadres is: LuisevonBehr@gmail.com ' .

Meer berichten