Logo vierklank.nl
Burgemeester Sjoerd Potters Eet mee! in Maartensdijk.
Burgemeester Sjoerd Potters Eet mee! in Maartensdijk.
Algemeen

Burgemeester Sjoerd Potters eet mee

door Walter Eijndhoven

Stichting Eet mee! organiseert komende tijd diverse etentjes voor burgers, samen met burgemeester Sjoerd Potters. Maandag 1 april vond het eerste etentje plaats bij de familie Muller-Kolk uit Maartensdijk. Onder het genot van een goede maaltijd kwamen de verhalen los en leerden de genodigden elkaar beter kennen.

Het was een huis vol bij de gastvrouw uit Maartensdijk. Iedereen kwam op hetzelfde moment binnen en in no-time was het één en al gezelligheid. Nadat twee bossen bloemen waren afgegeven door de gasten en een doos Biltse zonnetjes door de burgemeester, kwam direct een leuk gesprek op gang tussen de genodigden.

Ontmoeting
'Het eerste etentje was erg succesvol', vertelt Brigitte van der Heijden, ambassadeur van Stichting Eet mee!. 'Het is echt een ontmoeting aan tafel. Mensen die elkaar niet kennen, eten samen en dat kan heel leuk uitpakken'. Gastvrouw Elly van de Kolk vond het ook erg geslaagd. 'Eén van de gasten was senior Dirk Booij. Ik zwaaide altijd naar hem, als ik langsliep. En nu zit hij zomaar bij mij aan tafel. Dat is toch hartstikke leuk'.

Kennen
Van der Heijden: 'Vanuit Eet Mee! willen wij diverse etentjes organiseren, waarbij de burgemeester, een vluchteling en een senior aanschuiven bij een gastvrouw of gastheer. Zo hopen wij dat iedereen elkaar beter leert kennen. Het is de bedoeling dat iedere kern een keer aan bod komt'.

Aanmelden
Houd je van samen eten en mooie gesprekken en ben je in voor een verrassende ontmoeting? Dan kun je je aanmelden als gast en schuif je aan voor een etentje bij iemand thuis. Andersom kan natuurlijk ook. Bij Eet Mee! staat de ontmoeting centraal. Je hoeft geen topkok te zijn om je op te geven als kookadres. Wel besteedt Eet Mee extra aandacht aan mensen met een vluchtelingenachtergrond en aan ouderen.

Meer berichten