Logo vierklank.nl
De geportretteerde, het kunstwerk en de kunstenaar.
De geportretteerde, het kunstwerk en de kunstenaar.
Politiek

Burgemeester neemt zelfportret in ontvangst

door Walter Eijndhoven

Woensdag 3 april ontving burgemeester Sjoerd Potters, uit handen van kunstenaar Luuk van der Bult, een zelfportret voor op zijn werkkamer in Jagtlust. Alles details van de burgemeester staan op het grote doek, de ambtsketen, een donkerblauw pak en een rode stropdas en alles op een oranje achtergrond.

Veel hoogwaardigheidsbekleders heeft Van der Bult al geschilderd: een koningin, hoge ambtenaren, een manager, een gemeenteraad, voormalig burgemeester van De Bilt Arjen Gerritsen en zelfs Sinterklaas. Alleen ontbrak die ene nog in het illustere rijtje, burgemeester Potters.

Kroeg
Van der Bult is een vaste bezoeker van De Kroeg, een activiteit die éénmaal per maand plaatsvindt, op de vrijdagavond. Daar ontmoet hij vele bekenden, allen met een verstandelijke beperking. Heel toevallig bracht Potters vorig jaar een bezoek aan De Kroeg. Van der Bult greep direct zijn kans en trok de burgemeester aan zijn mouw. In no-time maakte hij een afspraak met Potters. Twee weken later werden foto's gemaakt van de burgemeester en kon hij aan de slag met zijn volgende kunstwerk.

Nu was dan eindelijk het moment daar, de vereeuwiging van de burgemeester. Door alle drukte was de kunstenaar vergeten zijn schilderstuk te signeren. Daar wordt nu nog een speciaal moment voor ingelast. Want pas dan is het een echte 'Van der Bult'.

Meer berichten