Nova weer met lege handen

Afgelopen zaterdag stond er voor de selectie een dag met veel kilometers op de planning. Het tweede speelde een belangrijke wedstrijd in Amsterdam tegen Rohda. Tot aan de eerste helft ging het gelijk op, maar het was Nova die na de rust snel uitliep. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 17-24. Een mooi resultaat dus! Daarna was het de beurt aan het eerste. DOS Kampen was de tegenstander deze zaterdag. Na een rommelige wedstrijd liep DOS Kampen in de laatste fase uit en moest Nova het verlies incasseren.

In de eerste minuten wist Nova snel op voorsprong te komen. De 0-2 voorsprong werd al snel ingehaald en DOS Kampen wist snel een goede voorsprong te pakken. De korfballers van Nova slaagden er niet in om dichterbij te komen dan vier punten. De scheidsrechter drukte zijn stempel op de wedstrijd door bijna elke actie naar binnen te bestraffen met een vrije bal of strafworp. Nova wist hier in de tweede helft slim op in te spelen en wist zo weer grip op de wedstrijd te krijgen.

Echter was het DOS Kampen die strafworpen wist af te dringen, waardoor het erg lastig werd voor Nova om langszij te komen. Naast de strafworpen en vrije ballen wist DOS Kampen ook goede doelpunten uit het spel te maken. Iets wat bij Nova niet wilde lukken. Een mooi moment in de eerste helft was de actie van Richard van der Pas die vanuit de hoek van het veld wist te scoren met een mooie 'one-hander'. Het lukte Nova niet om dichterbij te komen en in de laatste fase wist DOS Kampen nog verder uit te lopen. De eindstand van 36-26 was niet gelijk aan het wedstrijdbeeld, maar wel de realiteit.