Logo vierklank.nl
Tanja van Amersfoort is goed onderweg met de 7-jarige schimmel Horton.
Tanja van Amersfoort is goed onderweg met de 7-jarige schimmel Horton.
Sport

Sport op Amsterdamse bodem

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari kon paardensport minnend Nederland zijn hart weer ophalen tijdens Jumping Amsterdam. Dit jaar een Diamond Edition vanwege het 60-jarig jubileum met als kers op de taart de Longines Wereldbekerkwalificatiewedstrijd springen op de laatste dag van het evenement.

Het laat zich raden dat tijdens het evenement veel internationaal bekende namen in zowel dressuur als tijdens het springen aan de start verschenen. Maar ook voor de minder bekende ruiters opende Jumping Amsterdam de deuren. Op donderdag stonden nationale springrubrieken op het programma in de klassen L, M, Z en ZZ. Ruiters kregen de afgelopen maanden de kans zich te kwalificeren tijdens een aantal daartoe aangewezen wedstrijden. Derhalve ontmoette de top uit de nationale sport elkaar op Amsterdamse bodem. Helemaal Amsterdams is de bodem overigens niet want Agterberg uit De Bilt is al jaren hofleverancier van de pistes tijdens Jumping Amsterdam.

Een van de deelnemers was de uit De Bilt afkomstige Tanja van Amersfoort. Zij kwalificeerde zich met de 7-jarige schimmel Horton in de klasse L met een eerste plaats tijdens een wedstrijd in Bunschoten. In Amsterdam was ze iets minder succesvol. De jonge ruin was behoorlijk onder de indruk van de accommodatie waardoor er een kleine communicatiestoring ontstond. Zonder prijs maar beslist een ervaring rijker keerden ze huiswaarts.

Meer berichten