Logo vierklank.nl
Beeldend kunstenaar Frank Bloem opende de nieuwe expositie in een volgepakte Mathildezaal.
Beeldend kunstenaar Frank Bloem opende de nieuwe expositie in een volgepakte Mathildezaal.
Kunst & Cultuur

Expositie Art Traverse

Afgelopen zondagmiddag werd in de ArtTraverse in gemeentehuis Jagtlust te Bilthoven een nieuwe expositie met werk van Mieke de Groot (keramische beelden) en Co van Gasteren (schilderijen) geopend.

De laatste zegt zelf over zijn werk: 'Het mooiste is wanneer je jezelf kunt verrassen. Schilderen en tekenen is vaak een heel gezoek, maar dan ineens gebeurt er iets. Je veegt iets weg of kras je een boze lijn, uit pure frustratie, waardoor het beeld kantelt en er nieuwe mogelijkheden ontstaan.'

Brein
De opening werd op luchtige en humorvolle wijze verricht door zijn schoonzoon, beeldend kunstenaar, geurspecialist, radiomaker en schrijver Frank Bloem, die zijn schoonvader liefdevol een 'breinreiziger' noemt, omdat hij 'veel nadenkt'.

Passie
Over de 'ritmisch opgebouwde keramische werken' van mede-exposant Mieke de Groot zei Bloem dat zich onder het gladde oppervlak van de soms minuscule sculpturen een drift en een passie woeden, die haar beelden als het ware uit het platte vlak de hoogte in stuwen, waardoor ze lijken los te komen van de grond. Deze expositie is tot 19 maart tijdens kantooruren te bezichtigen.  (Peter Schlamilch)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>