Logo vierklank.nl
Ignace de Jong en Rink Miedema zingen samen met de bewoners de sterren van de hemel.  
Ignace de Jong en Rink Miedema zingen samen met de bewoners de sterren van de hemel.  
Muziek

Van Ewijckdagen

Deze week is bestuurslid Rienk Miedema van het Van Ewijck van De Bilt Fonds samen met toetsenist Ignace de Jong, die de muzikale omlijsting verzorgt een aantal keren op pad om heel veel kleine attenties rond te brengen.

door Henk van de Bunt

Maandagochtend werd Schutsmantel aangedaan, die middag werd De Biltse Hof bezocht en dinsdagmiddag bezochten beide troubadours Toutenburg in Maartensdijk.

Toen de laatste ambachtsheer van Oostbroek en De Bilt, Sippo Johan van Ewijck, in 1979 overleed, bleek hij testamentair een aantal wensen te hebben vastgelegd. Eén van die wensen was, dat er elk jaar op zijn geboortedag, 26 november, een attentie moest worden uitgereikt aan bewoners van verzorgingshuizen in De Bilt. Aan deze wens wordt sinds 1980 gehoor gegeven en hiertoe werd de Stichting Van Ewijck van de Bilt Fonds in het leven geroepen. Gaandeweg de uitvoering werd in de loop der jaren deze gedenkdag over de jaarwisseling heen getild.

Allemaal
Aanvankelijk ontvingen alleen de bewoners van verzorgingshuis Weltevreden een attentie, maar inmiddels worden alle verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente De Bilt bezocht. Ignace en Rienk bezorgen met hun liedjes de senioren een gezellige ochtend of middag. De koffie en heerlijke gebakjes maken het tot een goede ontspanning; ongetwijfeld zoals de naamgevers het voor ogen moeten hebben gehad.

Meer berichten