Logo vierklank.nl
Dat wil ik effe kwijt.....

Dit wil ik 'effe' kwijt…

Fikkie van buurtvandalen…?

Wat een schok om een foto van een 'Nieuwjaarsfikkie' te zien op de voorpagina van De Vierklank met de uitgebrande kledingcontainer bij het viaduct op de Groenekanseweg.

Je raakt bijna geëmotioneerd bij de gedachte dat plaatsgenoten met een zekere zorg kledingstukken in een zak gedaan hebben voor mensen die het slechter hebben dan wij.

Er zit van mij wel eens iets bij waarvan ik denk dat een stamhoofd in Afrika hier nog misschien jaren de sier mee maakt. Maar dan zijn er andere plaatsgenoten, brutale rotschoffies uit onze eigen omgeving, die de droom van zorg voor onze medemens in rook doen opgaan. Want je dacht toch echt niet dat angsthazen uit Overvecht komen om hier door volwassen Groenekanners betrapt te worden en misschien wel een pak slaag te krijgen?

Ik heb drie vragen:

1. waar waren de omwonenden? Hebben die niet even gedacht is dit wel veilig op nieuwjaarsnacht? Zullen we hem met een ketting dichtplakken, tijdelijk met koeienstront insmeren* of een bord met afschrikkende tekst ophangen (Politie controleert, Geheime camera)? Nabuurplicht noemen ze dat.

2. Welke ouders van de Groenekanse vandalen, financiers van dit onheil, blijven scherp om de daders op te sporen? Want die gaan er natuurlijk prat op bij vriendjes dat ze dit geflikt hebben.

3. Wat jammer dat de redactie van De Vierklank - die het de laatste tijd zo geweldig doet - vlak voor het afdrukken op de voorpagina nog even onbedacht met de jolige kop 'Nieuwjaarsfikkie' de schuldige etterbakken een compliment geeft.

Volgend jaar weer dus. Nee, liever een beloning van een waardebon voor degene die tipt en excuses van de redactie.

Jelle van der Zee, De Bilt

*ik smeerde in junkie-steden de deurkrukken van de pakwagens van mijn Spiegeltent altijd in met roetzwart vet van de trekhaken, never a problem!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>