Logo vierklank.nl
Wethouder Anne Brommersma hoopt dat de kinderen thuis ook het gesprek aangaan met hun ouders.
Wethouder Anne Brommersma hoopt dat de kinderen thuis ook het gesprek aangaan met hun ouders.
Jeugd

Scholenproject 'Afval, het begin van iets nieuws'

Donderdag 8 november startte het project 'Afval, het begin van iets nieuws' op de Bilthovense Juliana- en Theresiaschool en op de Maarten Luther Kingschool in Maartensdijk. Met een voorstelling van de Verrukkelijke Vuilnismannen werd het project, in aanwezigheid van wethouder Anne Brommersma, afgetrapt.

door Walter Eijndhoven

'Omgevingsdienst Regio Utrecht, met vijftien gemeenten, startte anderhalf jaar geleden het project, op diverse scholen in de regio', vertelt Annemarieke Holland, adviseur Natuur- en Duurzaamheidscommunicatie. Donderdag 8 november waren drie scholen in gemeente De Bilt aan de beurt.

Stickervellen
'Iedereen wil in een schone straat wonen', begint wethouder Anne Brommersma haar verhaal. 'Om minder afval weg te gooien, moeten wij meer en beter scheiden, maar dat kunnen wij niet alleen. Daar hebben wij elkaar voor nodig'. 'Om meer aandacht te schenken aan afvalscheiding op scholen krijgen zij onder andere een handleiding, zodat aan leerlingen kan worden uitgelegd waarom afval wordt gescheiden', vult Hollander aan. 'Daarnaast krijgt elke klas stickervellen om op afvalbakken te plakken, zodat iedereen weet wat in welke afvalbak moet'.

Aan het eind van de voorstelling van de Verrukkelijke Vuilnismannen kreeg iedere leerling nog een uitklapbare flyer '"Afval, of toch niet, de keuze is aan jou' mee, met allerlei tips om de hoeveelheid afval te verminderen.

Bidon
Na de Julianaschool, gingen de Verrukkelijke Vuilnismannen nog langs bij de Theresiaschool en de Martin Luther Kingschool in Maartensdijk. Hollander: 'Het viel mij op dat de Martin Luther Kingschool voorheen vijf tot zes containers vol PMD had, maar nu nog maar twee. Alle leerlingen kregen vanuit school een bidon, zodat het aantal drinkpakjes daar enorm is afgenomen. Kortom, alle drie scholen zijn goed bezig. Een mooi voorbeeld voor andere scholen'.

Meer berichten