Logo vierklank.nl
Janny van der Heide (l) en Corrie Bosman en andere vrijwilligers zamelen op 9 en 10 november weer in voor Dorcas. [foto Henk van de Bunt]
Janny van der Heide (l) en Corrie Bosman en andere vrijwilligers zamelen op 9 en 10 november weer in voor Dorcas. [foto Henk van de Bunt]
Algemeen

Dorcas Voedselactie Maartensdijk

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november zal in Maartensdijk voor de 20e keer de Dorcas Voedselactie worden gehouden bij de Jumbo Jelle Farenhorst op het Maertensplein. Tijdens deze dagen zamelen vrijwilligers voedsel en geld in bestemd voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

De vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek en vragen om een boodschapje extra te doen en deze af te geven aan de vrijwilligers. Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Veel van hen leven teruggetrokken en staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd.

Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. Samen met lokale partnerorganisaties creëert ze een sociaal vangnet van mensen om de allerarmsten heen. Zo gaan er mensen voor ze zorgen. Met een voedselpakket wordt het leven de komende wintermaanden dragelijker.

Helpen
Voor informatie over de Dorcas Voedselactie of wanneer iemand zich wil aanmelden als vrijwilliger om op een van deze dagen een paar uurtjes te helpen bij deze inzamelingsactie kan contact worden opgenomen met Corrie Bosman (tel. 035 5770924) of Janny van der Heide (tel. 0346 213877).

HvdB

Meer berichten