Logo vierklank.nl
Vrijdagavond 5 oktober brandde het licht in de abri toch echt niet.
Vrijdagavond 5 oktober brandde het licht in de abri toch echt niet.

Het licht brandt weer…..niet

door Henk van de Bunt

De busverbinding (lijn 31) tussen Bilthoven Station en Utrecht Station Lunetten is een prachtige manier om vooral 's winters bij slecht weer snel en droog naar het werk op de Uithof in Utrecht te kunnen gaan; zeker volgens Monique de Gooijer en Coby van Rijn, beiden werkzaam op de Uithof.

De dames hadden daarbij wel een probleem: 'De verlichting in de abri ter hoogte van de bushalte Houdringe (Grontmij) aan de kant van de Immanuelkerk aan de Soestdijkseweg Zuid is al vanaf de winter van 2015 niet aangesloten. Dat houdt in dat wij ons tijdens de donkere dagen in de winter tussen 7.00 en 8.00 uur in de onverlichte abri onveilig voelen en dat het regelmatig voorkomt dat de buschauffeur ons niet ziet staan en doorrijdt. Na de gedane melding hierover in 2015 heeft de gemeente De Bilt toegezegd de werkzaamheden aan de verlichting te zullen (laten) uitvoeren'. Na drie jaar wachten en veel e-mails en telefoontjes verder lag volgens de dames het verzoek nog steeds bij de gemeente De Bilt ter afhandeling: 'Heel jammer dat bij de plannen van de nieuwe Biltse coalitie om samen te bouwen aan een topklimaat, met een nóg betere busverbinding tussen Sciencepark en de Uithof, aan dit 'kleine leed' voorbij wordt gegaan en maar voortduurt. Wij blijven hopen'.

Reizigers Openbaar Vervoer
Bilts Rover-agent Evert Bouws weet in eerste instantie niet direct waar hij 'het zoeken moet': 'Iets vergelijkbaars heeft ook gespeeld bij de reisinformatieschermen aan sommige haltes, die aangeven hoe lang het nog duurt eer de bus er is. Ook daar heeft het soms idioot lang geduurd voordat alle nodige aansluitingen inclusief elektriciteit waren aangebracht'. Ook voor zijn eigen behoefte aan informatie nam Bouws contact op met de vertegenwoordigende persoon, die voor Qbuzz deelneemt aan het verkeersplatform van de gemeente De Bilt. Daar werd in ieder geval duidelijk, dat het Abri-beheer bij de gemeente De Bilt ligt. Wouter Le Fèvre (Adviseur Mobiliteit van de gemeente) hierover: 'Ik heb van de collega's begrepen, dat de verlichting inmiddels weer werkt. Monteurs zijn op ons verzoek inderdaad meerdere keren geweest, maar zijn er nu pas achter gekomen, dat de voedingsdraden verkeerd om waren aangesloten. Dan kom je er dus niet met een nieuw lampje indraaien'.
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>