Logo vierklank.nl
Mieke de Waal in haar atelier.
Mieke de Waal in haar atelier. (Foto: Ronald de Graaf)

Expositie ArtTraverse

Tijdens de eerste ArtTraverse-expositie van het nieuwe seizoen in het gemeentehuis wordt werk getoond van Mieke de Waal.

Deze eerste tentoonstelling van het seizoen is een kleurrijke expositie met tekeningen, schilderijen, soft sculptures en stalen beelden. Bezoekers van het Gezondheidscentrum De Bilt kennen wellicht haar Anatomische Jas, een werk in opdracht van voormalig huisarts Raf Hirsch. Er is muzikale omlijsting door zangeres Mieke Kuyper. De opening van de expositie is op zondag 23 september om 15.00 uur in het gemeentehuis te Bilthoven en de expositie is te bezoeken tot en met dinsdag 13 november.

Antropologe
Mieke de Waal is opgeleid als cultureel antropologe en kunstenaar. Haar fascinatie voor de wereld om ons heen is goed te zien in haar kunstwerken die zowel twee- als driedimensionaal zijn. In 2002 startte zij haar Kimono-atelier waar zij zich specialiseerde in 'soft sculptures', dat wil zeggen het ontwerp en de uitvoering van kleine maar ook hele grote Kimono's die zij voorziet van collages en beschilderingen. In haar schilderijen zien we naast de belangstelling voor andere mensen en continenten ook natuurimpressies. ArtTraverse toont verder het nieuwste werk, dat nog niet eerder buiten het atelier te zien was. In 2017 en 2018 reisde Mieke de Waal door Oeganda, Namibië en Botswana. Ze deed er inspiratie op en kwam met tassen vol materiaal terug. Ze verwerkt nu verschillende Afrikaanse doeken - soms nog aangevuld met andere materialen - tot een basis waarop ze schilderend de sfeer van die reizen verbeeldt. Vele tientallen werken van Mieke de Waal vonden reeds een thuis: variërend van huiskamers en tuinen van particulieren tot trappenhuizen en entrees van grote organisaties zoals het AMC Amsterdam en de Gezondheidsraad in Den Haag.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>