Logo vierklank.nl
 Leerlingen van Het Nieuwe Lyceum nemen deel aan de Beneluxfinale.
Leerlingen van Het Nieuwe Lyceum nemen deel aan de Beneluxfinale.
Jeugd

HNL op First Lego Leaque

Een groepje getalenteerde Bèta brugklasleerlingen van Het Nieuwe Lyceum heeft deelgenomen aan de Beneluxfinale van de First Lego League in Leeuwarden.

De First Lego League is een robotwedstrijd waarbij binnen twee minuten op een wedstrijdtafel zoveel mogelijk missies uitgevoerd moeten worden met een door de leerlingen zelf geprogrammeerde en ontworpen robot. De leerlingen hebben zich hier de afgelopen maanden voor en na school op voorbereid.

Drinkwater
Bij het tweede onderdeel, de science fair, werden oplossingen gepresenteerd die bij kunnen dragen aan het verminderen van het wereld drinkwaterprobleem. Hiervoor hebben de leerlingen een destillatieopstelling gemaakt waarmee zand en zout uit vervuild oppervlaktewater gefilterd kan worden, met als doel de opstelling te verduurzamen en betaalbaar te maken hebben de leerlingen vervolgens een zon-destillatie opstelling gebouwd. In een proefopstelling hebben ze aan kunnen tonen welk materialen de opbrengsten van zon-destillatie kunnen vergroten.

Ervaring
De finale was een leuke ervaring, waarbij er veel geleerd is van de teams die door zijn naar de wereldfinale in Noord-Amerika. Ieder jaar is er een nieuw thema en een nieuwe wedstrijdmat. De leerlingen hebben aangegeven dat ze graag door willen bouwen aan een nieuwe robot. Daarnaast zijn ze druk bezig met de 3D printer en gaan ze starten met een scheikunde project over smaak en geurstoffen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>