Logo vierklank.nl
Vrijwilliger Frank van Waert trapt de maatjes door De Bilt.
Vrijwilliger Frank van Waert trapt de maatjes door De Bilt.
Ouderen

Maatjes samen in de Riksja

Maandag 8 mei maakte vrijwilligster Carla van der Laak samen met haar maatje Francien van Randeraad een rit in de riksja. De riksja is een onderdeel van het project 'Fietsen alle jaren'. Dit project biedt minder valide mensen de mogelijkheid om weer eens het genot te ervaren van een fietstocht.

Carla van der Laak was enthousiast over dit initiatief en plande een afspraak in samen met haar maatje 'Ik kreeg een mailtje van Mens waarin verteld werd over dit initiatief. Mijn maatje woont pas een half jaar in De Bilt en is afhankelijk van de rolstoel. Daardoor heeft ze nog niet zoveel van haar omgeving kunnen zien'. Maatje Francien van Randeraad is erg blij met het idee. 'Dit was zo een leuke verrassing. Ik ben heel benieuwd naar alle mooie plekjes in gemeente De Bilt. Ik zit nu sinds een half jaar in een rolstoel en kan niet meer zover lopen. De mooie stukjes van De Bilt, zoals de natuur heb ik nog niet gezien.'

Na een lekker kopje koffie bij wijkrestaurant Bij De Tijd was het voor de dames en vrijwilliger Frank van Waert weer tijd om verder te gaan met hun fietstocht door De Bilt. Lijkt het u ook leuk om uw maatje, ouder, vriend(in) of familielid te verrassen met een ritje op de riksja? Of kent u iemand die graag een rit zou willen maken? Neem dan contact op met ons via debilt@fietsenallejaren.nl of 06-34184509.   (Eline Meertens)

Meer berichten