Afbeelding

Klassiek pianorecital in De Schutsmantel

Algemeen Muziek

'De Kunst? Wat ik zonder haar zou zijn? Geen idee, maar ik huiver bij de gedachte als ik zie hoe honderden en duizenden mensen het er zonder haar vanaf brengen!'

Ware woorden, zeker in de huidige tijd, die af en toe welhaast geheel in het teken van het materialisme lijkt te staan. Woorden gesproken door de componist Ludwig van Beethoven, de gigant uit Bonn waarvan de getalenteerde pianist Erwin Rommert Weersta afgelopen zondagmiddag de Afscheidssonate op. 81a (Les Adieux) speelde.

Daarnaast bracht hij enkele klassieke pianowerken van Mozart, Schubert, Brahms en Muller ten gehore op de helaas niet geheel zuiver gestemde vleugel van verzorgingshuis De Schutsmantel. De pianist verhelderde de muzikale structuur met leuke aankondigingen en uitleg.

Rommert Weersta beschikt niet alleen over een elegant toucher maar daarnaast over een indrukwekkende techniek die echter soms nog wat explosiever en retorischer ingezet mocht worden. Drie welhaast poëtisch voorgedragen walsen van Chopin completeerden deze muziekmiddag met niveau, waarvan het ruim aanwezige publiek zichtbaar genoot.

(Peter Schlamilch)