De dames van de Lionsclub Bilthoven 2000 verkochten 650 kerstboompjes voor ZonnaCare: v.l.n.r. Conny van der Linden, Annemieke Bernard, Matthijs van der Beek, Lokke de Leeuw en Bettina Sturm
De dames van de Lionsclub Bilthoven 2000 verkochten 650 kerstboompjes voor ZonnaCare: v.l.n.r. Conny van der Linden, Annemieke Bernard, Matthijs van der Beek, Lokke de Leeuw en Bettina Sturm

Kinderhospice ZonnaCare ontvangt dikke cheque

Algemeen Algemeen

door Walter Eijnhoven

Woensdag 3 mei reikten leden van de Lions Club Bilthoven een cheque uit van 7.500 euro aan Matthijs van der Beek en Annemieke Bernard van Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder. Kinderhospice ZonnaCare uit Den Dolder biedt zorgintensieve kinderen een leuk en ontspannen verblijf.

'Het verheugt ons dat wij een cheque van 7.500 euro mogen aanbieden aan ZonnaCare en dat wij een steentje mogen bijdragen aan de diverse wensen van Van der Beek en Bernard', vertelt Connie van der Linden van de Lionsclub Bilthoven 2.000. Eén van die wensen is een abonnement op de Prinses Maxima Manege, de achterbuur van ZonnaCare. Dit hippisch therapeutisch centrum ligt op loopafstand van het kinderhospice. Hier kunnen de kinderen van ZonnaCare terecht voor een tochtje op een ligbed, vlak boven de rug van twee paarden. De cadans en de warmte van de paardenruggen is heilzaam voor meervoudig beperkte kinderen en zo komen zij volledig tot rust. Van der Beek: 'Behalve een jaarabonnement op de Prinses Maxima Manege willen wij ook graag ons beveiligingssysteem vernieuwen. Het huidige systeem is veilig, maar het vraagt om een update. Met deze cheque willen wij graag een meer professioneel systeem, met aparte beeldschermen en werkend onder een ander protocol'. 'Een derde wens is het laten aanleggen van een 'cave', een soort halfopen, beschutte plaats waar de kinderen lekker beschut'buiten kunnen zitten in hun rolstoel, vult Bernard aan. Dankzij 650 verkochte kerstboompjes kreeg de Lionsclub Bilthoven 2000 het voor elkaar om 7.500 euro op te halen voor het kinderhospice. Van der Linden: 'Dit geld is niet alleen van de verkochte kerstbomen. Onze penningmeester had nog wat in de pot en vond dat wij daar ook maar iets mee moesten doen. Vandaar dit mooie bedrag'.

Keurmerk
ZonnaCare timmert flink aan de weg: in 2012 hielp een team van 9 medewerkers van PGGM met het talud te voorzien van sedum; in datzelfde jaar erkende Calibris, nu beroepsonderwijs & bedrijfsleven, ZonnaCare als leerbedrijf; in 2014 sloot ZonnaCare zich aan bij het landelijk platform en kenniscentrum voor palliatieve zorg; burgemeester van Zeist, Koos Janssen bezocht ZonnaCare op vrijdag 24 januari 2014; vanaf juni 2015 werkt het kinderhospice met een arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) door een samenverwerkingsverband met Abrona; zij ontving van de Kiwanis Club Bilthoven een gloednieuwe rolstoelbus; in augustus 2016 kregen zij een cheque van 43.000 euro tijdens de Gijs van Lennep legend en in september vorig jaar ontving Kinderhospice ZonneCare een 'Gouden Smiley'- keurmerk voor het leveren van excellent kindgerichte zorg, een keurmerk van Stichting Kind en Ziekenhuis.