Logo vierklank.nl
Lida Kuperus en Desirée Bosse van BCC'86 (l) overhandigen de cheque van 860 euro aan Annemieke Bernard en Matthijs van der Beek. [foto Reyn Schuurman].
Lida Kuperus en Desirée Bosse van BCC'86 (l) overhandigen de cheque van 860 euro aan Annemieke Bernard en Matthijs van der Beek. [foto Reyn Schuurman].
Algemeen

Downslagen voor ZonnaCare

In het bridgespel betekent een downslag het niet volledig behalen van het vooraf beoogde resultaat. Veelal wordt dit als niet positief ervaren. Bij Bridge Combinatie Concordia '86 (BCC'86) uit De Bilt heeft men al jaren aan dit gevoel een positie wending kunnen geven.

door Henk van de Bunt

BCC'86-voorzitter Wim Westland vertelt: 'Voor elke downslag wordt gedurende een seizoen op vrijwillige basis vijf cent in een spaar-koe gedoneerd voor een jaarlijks te bestemmen 'goed doel'. Het streven is jaarlijks minimaal tienmaal het (jaar-)getal '86' bij elkaar te sparen. Voor een goed doel heeft menig BCC'86-bridger een slagje 'niet gemaakt' en dus 'down' bijgedragen aan dit behaalde 'streefbedrag'. Dit seizoen spaarde BCC'86 voor Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder.

ZonnaCare
Kinderhospice ZonnaCare biedt zorg-intensieve kinderen een leuk en ontspannen verblijf. Zij bestaat uit een gespecialiseerd kinderverpleegkundige Annemieke Bernard en een muziektherapeut Matthijs van der Beek. Annemieke is gespecialiseerd op het gebied van haematologie, oncologie, palliatieve- en terminale zorg. Matthijs heeft ruime ervaring in de muziek en heeft zich toegelegd op de therapeutische werking hiervan. Het totale team bestaat uit meerdere kinderverpleegkundigen en betrokken vrijwilligers.

Meer berichten