Elk jaar staan de leerlingen van Het Nieuwe Lyceum op de planken met een musical. Dit jaar speelden zij Tarzan voor drie uitverkochte zalen.
Elk jaar staan de leerlingen van Het Nieuwe Lyceum op de planken met een musical. Dit jaar speelden zij Tarzan voor drie uitverkochte zalen. Foto: Luciënne van de Sluis

Tarzan bij Het Nieuwe Lyceum

Algemeen Jeugd

Het Nieuwe Lyceum stond de afgelopen week volledig in het teken van de jaarlijkse schoolmusical, waarbij dit jaar voor Tarzan was gekozen, de baby die door de aap Kala wordt opgevoed na het verlies van haar eigen jong.

Subliem vertolkten zowel de jonge als de oudere Tarzan (Joran en Floris) de Werdegang van kind tot mens en zijn liefde voor de prachtig zingende Jane (Laura). De fenomenaal acterende apenmoeder Kala (Emma) die hem liefdevol aan de borst koesterde en de dood van Kerchak (Sieme), die in zijn laatste momenten Tarzan als gelijke accepteert, waren slechts een paar van de vele dramatische hoogtepunten. Tark, de jeugdvriendin van Tarzan, werd krachtig neergezet door Marai.

Een goed spelend orkest, een voortreffelijk koor, de geweldige dansers, een uitstekende regie en een prachtige belichting maakten deze musicalproductie tot een van de mooiste van de afgelopen jaren; HNL mag met recht trots zijn op zoveel talent in huis, bij leerlingen en leraren. (Peter Schlamilch)