Logo vierklank.nl
Drie jonge musici met passie voor klassieke kamermuziek.
Drie jonge musici met passie voor klassieke kamermuziek.
Muziek

Andiamo Trio bij Gluren bij de Buren

'En mocht ik nog iemand vergeten zijn te beledigen: bij dezen mijn excuses!' Een typisch citaat van Johannes Brahms, de componist wiens explosieve karakter evenzo explosieve muziek voortbracht.

Dat werd duidelijk toen het Andiamo Trio, bestaande uit Marieke van der Lee (klarinet), Dionne Nijsten (cello) en Stein van Eden (piano) Brahms' klarinettrio opus 114 inzette: een feest van passie en emotie stroomde door de huiskamer van de hartelijke bewoners aan de Soestdijkseweg-Noord, die hun huiskamer hadden opengesteld voor Gluren bij de Buren.

Schoonheid
De drie jonge musici vertolkten, gedreven door de buitengewone schoonheid van de combinatie van hun instrumenten en de passie voor de klassieke kamermuziek, met verve de muziek van de Hamburgse geweldenaar, waarna ook nog het zgn. Gassen Hauer Trio opus 11 van Beethoven volgde, een lastig stuk dat de instrumentalisten vakkundig voordroegen, waarbij vooral de pianist indruk maakte.

Hoogtepunt was een kleine maar delicate klarinetsolo in het langzame deel, die de klarinettiste perfect aanvoelde: ze hief, onbewust, haar blik even ten hemel, daarmee het publiek deelgenoot makend van haar diepe gevoelens. Prachtig. Het Andiamo Trio treedt 16 april, 1e paasdag, op in de Koperwiek.   (Peter Schlamilch)

Meer berichten