Jongerencentrum De Kelder, Julianalaan 42, Bilthoven, wordt 1 april van 15.00 tot 17.00 uur geopend. Elke zaterdagavond is er vanaf 20.00 uur voor jongeren vanaf 16 jaar een inloop. De locatie bevindt zich in de kelder van de Magneet.
Jongerencentrum De Kelder, Julianalaan 42, Bilthoven, wordt 1 april van 15.00 tot 17.00 uur geopend. Elke zaterdagavond is er vanaf 20.00 uur voor jongeren vanaf 16 jaar een inloop. De locatie bevindt zich in de kelder van de Magneet.

Jongerencentrum De Kelder

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

Op zaterdag 1 april opent Stichting LifeWireZ haar nieuwe jongerencentrum. In de afgelopen maanden is men druk bezig geweest met de verbouwing, welke langer heeft geduurd dan was voorzien. Jongeren hebben zelf ook meegeholpen. Uiteindelijk is de ruimte voorzien van een bar, pooltafel, tafelvoetbaltafel, chilhoek, game/filmhoek en nog veel meer.

Initiatiefnemers zijn Richard Verhoef en Robert van Loenen, die een speciale stichting in het leven hebben geroepen 'Stichting LifeWireZ'. 'Deze naam staat voor vriendschap die het leven verandert', aldus Robert. In de toen nog geheten Julianakerk was destijds ook al een jongerencentrum. Twee jaar geleden werd de kerk verbouwd en ging dit jeugdhonk op de schop. 'Ik ben de HBO-studie Jongerenwerk gaan doen, evenals Richard. Daar heb ik een stichting voor jongeren en geloof mogen uitwerken'.

Mereltje
Richard Verhoef: 'De afgelopen maanden zijn we met velen bezig geweest om deze ruimte, een vroeger lokaal van 't Mereltje, op te knappen. De vloer is eruit gehaald en we zijn tijden bezig geweest om de roze en rode kleuren wit te verven. We zijn nu een half jaar verder. Er komt nog een bar en alles moet nog worden ingericht en gezellig worden gemaakt. We staan te trappelen om te beginnen en deze fase achter ons te laten'.

Gaaf
LifeWireZ wil jongeren in de gemeente De Bilt weer een gave plek geven: 'Op dit moment is er weinig voor de jeugd. Vroeger gingen wij nog naar de plaatselijke cafés in Bilthoven. Deze zijn nu gesloten of hebben een andere bestemming gekregen. Wij hopen dat 'de Kelder' weer een plek mag zijn waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Vanuit onze visie willen we jongeren ook weer helpen de rode draad in hun leven te vinden, door samen geloof & leven te delen'.

CBN
'Om klokslag 15.00 uur wordt De Kelder officieel geopend door 'mysterieuze (C)BN-er (christelijk bekende Nederlander)'. Voor één keer willen we ons jongerencentrum open stellen voor de 'oude jeugd'. Vervolgens zal 'de Kelder' iedere zaterdag open zijn. Iedere maand wordt er ook een 'special night' georganiseerd, bijvoorbeeld: fifa-night, poker-night ect. Dit zijn exclusieve avonden, waarbij 'de Kelder' helemaal wordt omgetoverd. Meer weten, zie onze sociale kanalen en website'. Thema van de opening op 1 april is Oude Jeugd: ouderen en jongeren gaan samen ontdekken wat de mogelijkheden in het nieuwe centrum zijn.

Richard Verhoef en Robert van Loenen bij het toekomstige nieuwe jongerencentrum in het souterrain van het huidige gebouw (foto 18 juni 2016).