Vorig jaar bakte de Rode Kruis jeugd ook pannenkoeken op het Maertensplein.
Vorig jaar bakte de Rode Kruis jeugd ook pannenkoeken op het Maertensplein.

Laat ze niet stikken

Algemeen Algemeen

Zaterdag 10 december voert de jeugd van het Rode Kruis afd. De Bilt actie op het Maertensplein; zij willen geld inzamelen voor de 3FM Serious Request actie - het wel bekende Glazen Huis - dat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Breda zal staan. 'Laat ze niet stikken' is de actieleus dit jaar.

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp, die elke 35 seconden een kinderleven eist: 'Longontsteking'. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. En daar willen ook zij wat aan doen.

Koek
Om zoveel mogelijk geld binnen te halen verkopen de jongeren van 10.00 tot 15.00 uur verse warme pannenkoeken, boterkoek en diverse roomboterkoekjes voor een aantrekkelijke prijs. Ook zal er een donatie-box aanwezig zijn. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met tel. 030 2205723. Bestellingen zijn (nu al) te plaatsen op seriouspannenkoek@gmail.com. Meer informatie over deze actie (en doneren) kan via https://kominactie.3fm.nl/actie/wij-bakken-zij-leven-en-u-smult