Richard Verhoef en Robert van Loenen bij het toekomstige nieuwe jongerencentrum in het souterrain van het huidige gebouw.
Richard Verhoef en Robert van Loenen bij het toekomstige nieuwe jongerencentrum in het souterrain van het huidige gebouw.

Jongeren gaan geld ophalen voor nieuw jongerencentrum

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

In de Centrumkerk in Bilthoven organiseert stichting LifeWireZ op 25 juni een Western SummerFair om geld op te halen voor een nieuw jongerencentrum.

Stichting Lifewirez (Bilthoven) richt zich op jongeren (16-25 jr.) en hun leefomgeving en is opgezet door Robert van Loenen tijdens zijn opleiding. Hij heeft ervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van jongeren en vrijwilligers. Hij geeft adviezen aan Youth Alpha's in de provincie Utrecht en workshops over jongerencultuur. Collega Richard Verhoef vertelt hierover: 'Wij gaan relationeel te werk met de jongeren, zodat we de jongeren ook daadwerkelijk bereiken. Doordat we de jongeren kennen, bouwen we hier een vertrouwensband mee op. Als we met jongeren spreken, hebben ze vaak een bepaald beeld van geloof en de kerk. Jongeren gaan niet of zelden naar de kerk. De kerken lopen er tegen aan dat er weinig tot geen jongeren meer in hun diensten komen. Als we de jongeren spreken, geven ze vaak aan dat ze de kerk saai vinden en het geloof niet (meer) relevant vinden voor hun leven. In plaats van te wachten tot de jongeren weer naar de kerk komen, zoeken wij hen op waar ze zijn en gaan een relatie met hen aan. Daarnaast delen we de activiteiten zo in dat deze aansluiten op de beleving van de jongeren. Het team kent de jongerencultuur en durft jongeren verantwoordelijkheden te geven om zo weer met andere jongeren hun geloof & leven te delen'. 

Western SummerFair
In de Centrumkerk aan de Julianalaan in Bilthoven organiseert stichting LifeWireZ op zaterdag 25 juni een Western SummerFair om geld op te halen voor een nieuw jongerencentrum. In de zomer van 2016 zal de Stichting beginnen met de verbouwing van het jongerencentrum. Naast de Centrumkerk zal er helemaal onderin de magneet een jongerencentrum terecht komen. Verhoef: 'Hier willen we een tweede thuis voor jongeren creëren, waar we hen helpen de rode draad in hun leven te ontdekken, door samen geloof+leven te delen. Zover is het helaas nog niet. Eerst moet er geld worden opgehaald. Ook onze jongeren wilden hierbij mee helpen. Zij hebben daarbij bedacht op die dag de Centrumkerk om te toveren tot een dorp uit het Wilde Westen. In de 'West Town Store' worden tweedehands spullen verkocht. Ook kun je gezellig een drankje doen in de 'Saloon' of je laten lakken in de 'Beauty Shop'. Ook de kleine cowboys en indianen kunnen genieten van hun eigen 'West Town Kids' programma. Buiten lopen cowboys en indianen rond, maar pas op, gedraag je! Voordat je het weet, hang je aan de schandpaal en wordt je bekogeld met tomaten'.