Weer Gluren bij de Buren

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart vindt in De Bilt en Bilthoven voor de negende keer het festival Gluren bij de Buren plaats. Gluren bij de Buren is een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt.

Woensdag 1 maart kwam een aantal artiesten en woningbezitters in De Bilt bijeen om kennis met elkaar te maken en aanvullende informatie te ontvangen. Op 18 maart zijn er op dertien locaties activiteiten en op 19 maart veertien. Dit jaar exposeren daarnaast op elf adressen beeldende kunstenaars hun werk. De optredens staan gepland om 13.00, 14.30 en 16.00 uur en duren twintig tot dertig minuten. Om optredens niet te verstoren wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn. Nablijven en kunst bewonderen is geen probleem. Op een locatie wordt drie keer hetzelfde programma uitgevoerd.

Het volledige programma van Gluren bij de Buren staat op www.glurenbijdeburen-debilt.nl. Ook met flyers en sandwichborden wordt aandacht aan het evenement geschonken. De organisatie adviseert van tevoren de website te raadplegen om te kijken of een bepaalde activiteit door omstandigheden niet doorgaat of dat die door wat anders is vervangen. De optredens zijn gratis. Gastvrouwen en gastheren stellen belangeloos hun huis open. Om de kosten te dekken en dit evenement ook volgend jaar weer te kunnen organiseren wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Naast de woonhuizen zijn er ook activiteiten in Woonzorgcentrum Schutsmantel en het Rode Kruisgebouw in De Bilt.