De gaande en komende SKC-voorzitter Inge Fuijkschot (links) en Ellen Thier
De gaande en komende SKC-voorzitter Inge Fuijkschot (links) en Ellen Thier

Ellen Thier nieuwe voorzitter SKC

Algemeen Kunst & Cultuur

door Guus Geebel

In het gebouw van de Koninklijke Biltse Harmonie in De Bilt droeg Inge Fuijkschot donderdag 8 december het voorzitterschap van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt definitief over aan Ellen Thier. Tevens werd het programma van de SKC De Bilt voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. 

Inge Fuijkschot  was naast verschillende andere functies ruim dertien jaar bestuurslid van de SKC. Daarvan was zij ongeveer tien jaar voorzitter. Zij heeft op enthousiaste wijze vorm gegeven aan het bijzondere culturele klimaat van De Bilt. Onder haar leiding werden tal van nieuwe initiatieven ontwikkeld, onder meer Gluren bij de Buren, het tweejaarlijkse Korenfestival en het Filmhuis. Dat die activiteiten kunnen plaatsvinden is mede te danken aan de ruim veertig vrijwilligers. In 2007 ontving Inge Fuijkschot de Medaille van Verdienste van de gemeente De Bilt in zilver.

Het afscheid van Inge Fuijkschot werd een feestelijke bijeenkomst met vrijwilligers en relaties. De avond werd muzikaal opgeluisterd met een optreden van gitarist Wouter Poot. Ook waren enkele winnaars van de SKC Muzeprijs aanwezig. De Muzeprijs is een onderscheiding voor inwoners van De Bilt die zich op het gebied van kunst- en cultuur bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Inge Fuijkschot zegt verheugd te zijn dat Ellen Thier het voorzitterschap van haar overneemt. Zij blijft nog wel het project Gluren bij de Buren doen en is indien nodig beschikbaar als adviseur van het bestuur. Met het overhandigen van de nieuwe flyer draagt Inge Fuijkschot vervolgens het voorzitterschap over. Ellen Thier zegt zich zeer vereerd te voelen dat zij voor deze functie is gevraagd.