Andreas van Grootheest mag van Dos een waardige Overgangsklasser gaan maken.
Andreas van Grootheest mag van Dos een waardige Overgangsklasser gaan maken.

Nieuwe hoofdtrainer DOS

Algemeen Sport

Andreas van Grootheest (31) wordt met ingang van augustus hoofdtrainer/coach van c.k.v. DOS. Andreas volgt hiermee Steven Brink op, die drie seizoenen bij DOS aan het roer stond.

De Westbroekse club en Andreas bereikten overeenstemming over een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen. Voorzitter van de Technische Commissie, Wilco de Rooij, is blij met de aanstelling van Andreas: 'De afgelopen seizoenen is het eerste team met aantrekkelijk korfbal gepromoveerd naar de Overgangsklasse. Met Andreas willen we verder groeien, vooral op tactisch gebied. Tijdens het gesprek met het team bleken zijn gedachten goed te vallen bij de spelers. Wij zien in hem de juiste persoon om van DOS de komende seizoenen een volwaardige Overgangsklasser te maken'.

Van Grootheest
Andreas van Grootheest is nu voor het tweede seizoen trainer van DVO 2 in zijn geboorteplaats Bennekom, dat in de Reserve Korfballeague uitkomt. Hiervoor heeft hij onder meer Nieuwerkerk 2 en Fiducia 1 getraind. In deze periode heeft hij samengewerkt met diverse grootheden uit de korfbalwereld zoals Ben Crum, Leon Simons en Michiel Gerritsen. De in Utrecht woonachtige trainer is in het bezit van het hoogste (KT4) trainersdiploma van het KNKV.