Kevin de Liefde.
Kevin de Liefde.

Kevin de Liefde nieuwe trainer van SVM

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Het aankomende seizoen staat Kevin de Liefde als trainer/coach voor de selectie van SVM. Hoofd Technische Zaken en assistent-trainer van SVM  Wout van Dronkelaar is blij met de nieuwe trainer. Deze krijgt niet te maken met torenhoge ambities. Het streven is zo hoog mogelijk presteren binnen de mogelijkheden. In elk geval een solide derde klasser blijven met leuk voetbal.

De nieuwe trainer werkt tot het einde van dit seizoen bij voetbalvereniging Desto in Utrecht. Hij is daar begonnen in het seizoen 2013/2014 en was na vier seizoenen toe aan een andere vereniging.  Wout van Dronkelaar: 'Omdat Desto ook in onze klasse speelt kwamen we hem regelmatig tegen. In mijn rol van assistent-trainer van SVM sprak ik Kevin met enige regelmaat na een onderlinge competitiewedstrijd. Zijn benadering en persoonlijkheid spraken mij en onze huidige trainer Remco van de Brink zeer aan. Hij is een sociale, rustige, betrokken man met de ambitie om door te groeien in het trainersvak. Aankomend seizoen gaat hij de Trainersopleiding TC1 doen. Hij stond boven aan ons lijstje van gewenste trainers. We zijn blij dat Kevin de Liefde ook voor SVM heeft gekozen'.

Jeugdplan
De huidige trainer Remco van de Brink doet na drie seizoenen bewust een stap terug. Na einde vorig seizoen wilde hij al opstappen maar de spelers hebben hem overgehaald er nog een jaar aan vast te knopen. Volgend seizoen gaat hij met Wout van Dronkelaar verder invulling geven aan de ontwikkeling van het Jeugdplan. Beide trainers zien een grote uitdaging in hun nieuwe taak. Wout: 'Het jeugdvoetbal floreert en de doorstroming naar de selectie moet toch vooral uit de jeugd voortkomen. Daar moet veel aandacht aan besteed worden. Er lopen getalenteerde spelers bij de jeugd. Wij vinden het een prachtige uitdaging om niet alleen het jeugdig talent te ontwikkelen maar  het totale jeugdvoetbal naar een hoger niveau te tillen'.