Bas van Atteveldt (l) en Ruth Nagel (r) hopen op een grote opkomst.
Bas van Atteveldt (l) en Ruth Nagel (r) hopen op een grote opkomst.

Reminder debatavond Westbroek

Algemeen Politiek

door Walter Eijndhoven

Wie interesse heeft in een politiek debat met tweede kamerleden, is van harte uitgenodigd om woensdag 22 februari langs te komen in het Dorpshuis. Leden vanuit de landelijke politiek gaan, op uitnodiging van de Westbroekse Ondernemers Club (WOC), in gesprek met zzp'ers, ondernemers en andere belangstellenden, over thema's die met werk te maken hebben.

Een zwaar debat is niet de insteek van deze avond, eerder een goed gesprek tussen zaal en politici, waarbij aan de hand van ondernemerszaken ook het vertrouwen in de politiek aan de orde komt. Een kleine peiling onder het publiek zal dan ook niet ontbreken. Weet u al op welke partij u stemt? En op wie? 'Op de aanwezige politici rust de nobele taak om het wankele vertrouwen weer aan te zwengelen bij het publiek. Wij hopen dan ook niet alleen op de aanwezigheid van ondernemers, maar ook anderen zijn deze avond van harte uitgenodigd', vertelt Bas van Atteveldt, voorzitter van de Westbroekse Ondernemers Club. Hij vervolgt: 'Iedereen in de zaal kan zijn/ haar vragen stellen aan Ronald van Raak (SP, plaats 4 op de kandidatenlijst), Nico Drost (ChristenUnie, plaats 9), Evert Jan Nieuwenhuis (SGP, 10), Matthijs Sienot (D'66, 21), Loes Ypma (PvdA, 22), Zohair el Yassini (VVD, 26). Ook het CDA en GroenLinks hebben toegezegd van de partij te zullen zijn. Helaas heeft de PVV niets van zich laten horen'.

De politici behandelen diverse thema's tijdens deze avond, zoals de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties), de Flexwet en de nieuwe ontslagwet. Genoeg interessante onderwerpen dus om over te debatteren. De avond wordt gehouden in het Dorpshuis aan de Pr. Christinastraat 2 in Westbroek en begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.45 uur. Het politieke debat duurt tot 22.00 uur. Daarna is er nog een gezellige borrel. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelden gewenst, via www.2kwb.nl