Politieke avond in Westbroek

Algemeen Politiek

Tweede Kamerleden van bijna alle politieke partijen reizen woensdag 22 februari af van Den Haag naar het Dorpshuis in Westbroek. Op uitnodiging van de Westbroekse Ondernemers Club (WOC) gaan de landelijke politici met zzp'ers, ondernemers en anderen in gesprek over thema's, die met werk te maken hebben.

Thema's op deze politieke avond zijn bijvoorbeeld de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties), de flexwet en de nieuwe ontslagwet. Want ondanks alle goede bedoelingen lijken deze wetten nog niet het bedoelde effect - meer werk, minder regels - te hebben. Of wel?

Wie
De WOC en het publiek kunnen al hun vragen stellen aan Ronald van Raak (SP, plaats 4 op de kandidatenlijst), Nico Drost (ChristenUnie, plaats 9), Evert Jan Nieuwenhuis (SGP, 10), Matthijs Sienot (D66, 21), Loes Ypma (PvdA, 22), Zohair el Yassini (VVD, 26). Ook het CDA en Groen Links hebben toegezegd een afgevaardigde uit de Tweede Kamer te sturen. Of de PVV ook iemand afvaardigt, is nog niet bekend.

Gesprek
Een zwaar debat is niet de insteek van deze avond; eerder een goed gesprek tussen zaal en politici, waarbij aan de hand van ondernemerszaken ook het vertrouwen in de politiek aan de orde komt. Een kleine peiling onder het publiek zal niet ontbreken. Want weet u al wat u gaat stemmen, weet u dat zeker, en denkt u dat uw stem ertoe doet in Den Haag? Aan de aanwezige politici de mooie taak om het wankelende vertrouwen weer een beetje nieuw leven in te blazen.

Dorpshuis
De avond wordt gehouden in het Dorpshuis aan de Pr. Christinastraat 2 in Westbroek en begint om 20.00 uur (inloop 19.45 uur). Het politieke deel duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna is er nog een gezellige borrel. In verband met beperkt aantal plaatsen is aanmelden gewenst, dit kan op www.2kwb.nl    (Bas van Atteveldt)