De toneelgroep staat weer garant voor een gezellige avond.
De toneelgroep staat weer garant voor een gezellige avond.

Toneelvereniging Westbroek in blijspel

Algemeen Kunst & Cultuur

door Walter Eijndhoven

Toneelvereniging Westbroek speelde zaterdag 11 februari de eerste opvoering van het blijspel 'Voorzichtig....Breekbaar' in het Dorpshuis in Westbroek. Het toneelstuk bestaat uit drie bedrijven en is geschreven door Hans van Wijngaarden. Het absurde verhaal staat weer garant voor een leuke avond.

'Het stuk is al eens eerder gespeeld in Westbroek, maar dat is alweer 27 jaar geleden'. Aan het woord is Jan-Hendrik Nap, regisseur. Hij vervolgt: 'De meeste onder ons weten dat toch niet meer, of hebben dit toneelstuk nooit gezien. In september zijn wij begonnen met repeteren, éénmaal in de week, om te kijken wie welke rol het best ligt. Om de teksten goed in ons hoofd te krijgen, oefenden wij vanaf begin januari tweemaal in de week'. In het blijspel komen slechts tien rollen voor, zodat een gedeelte van de toneelgroep dit jaar vrijaf heeft. Tijdens de pauze, tussen het tweede en derde bedrijf, vindt een verloting plaats.

Inhoud
's Nachts arriveren Krijn de Boer en zijn vrouw Anna in Huize Rommelstein, op uitnodiging van Jonkheer Hubert en zijn vrouw Constance. In een pikdonkere kamer treffen zij daar twee enge wassen beelden aan, beelden van de jonker en zijn vrouw. Martin, een losbol, baalt dat Krijn en Anna het landgoed bestieren en deze besluit dan ook om Krijn en Anna het huis uit te jagen. Ondertussen is Anna doodsbang voor de wassen beelden en wil deze het huis uit hebben, zo niet, dan vertrekt zij. Hoe het verder afloopt....

De toneeluitvoering wordt nog gehouden op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari in het Dorpshuis, Pr. Christinastraat 2 in Westbroek. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur.