Noor en Joran instrueren in het Sojos-gebouw.
Noor en Joran instrueren in het Sojos-gebouw.

Nieuwe voorstelling van Musikids

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

Opnieuw maken Joran Gardenier en Noor Proost vanuit Musikids een muziektheatervoorstelling die op 12 februari om 12.00 uur in het Figitheater in Zeist door kinderen tussen de 7-11 jaar zal worden uitgevoerd.

Musikids is opgezet door Joran (13 jaar, leerling HNL) en Noor (13 jaar, Werkplaats) vanuit hun drive ieder kind tussen de 7-11 jaar oud aan muziektheater te laten meedoen en daarin qua zelfvertrouwen te laten groeien. Stichting Mens ondersteunt hun hierin en heeft Sojos te Maartensdijk voor de muziektheaterlessen ter beschikking gesteld. Ze zijn van plan om de voorstelling van dit jaar ook op de basisscholen Kievit en Martin Luther King op te voeren.

Jezelf
De voorstelling van dit jaar is een bijzondere met een maatschappelijk thema 'Blijf jezelf, in sprookjesland' waarbij zij alle scenes, liederen en dansjes zelf hebben gemaakt. In totaal doen daar 13 kinderen aan mee die ze in twee groepen hebben gedeeld en in hun vrije tijd vanaf september elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag les hebben gegeven. Het is echt inspirerend om te zien hoe die kinderen zich inmiddels hebben ontwikkeld; van sommige zeer verlegen naar op podium stevig staande kids.

Bijzonder
Noor Proost vertelde eerder : 'Ik houd ontzettend veel van kinderen en wil ze graag iets leren. Ik doe dit vrijwillig, om de kinderen die een beetje verlegen zijn te helpen er over heen te komen en met anderen mijn passie te delen met zingen, dansen en toneel spelen. Het is ook om mijn ontwikkeling met kinderen te vergroten. Ik vind het ontzettend leuk om dit te doen'. Joran Gardenier: 'Mijn passie voor muziek en theater wil ik graag delen met kinderen. Ik zit op het Nieuw Lyceum in Bilthoven, houd veel van sporten en bewegen; ik wil er graag voor zorgen dat de kinderen hun energie helemaal kwijt kunnen. Ik zou graag de kinderen willen helpen door hun meer zelfvertrouwen te geven en hun talent te ontdekken'

Uitvoering
Wat het dit jaar extra bijzonder maakt, is dat Musikids mag optreden in het Figitheater te Zeist met toezegging dat de Grote Zaal kan worden gebruikt. Noor en Joran hebben een eigen poster gemaakt en de beide theatermakers in spé zijn nu druk bezig met de kaartverkoop en het regisseren van de 13 kinderen voor de definitieve uitvoering. Noor en Joran zijn nu iedere week vijf dagen met Musikids bezig. Wel pittig zo naast school, maar ontzettend leuk want alle kinderen hebben er heel veel zin in! Daarnaast is de kans groot dat de Biltse wethouder Hans Mieras de voorstelling komt openen. Er is voor de zaal (550 plaatsen) al ruim een derde aan de man gebracht. Mensen kunnen per e-mail nog kaarten aanvragen(noorproost@hotmail.nl) of 12 februari tussen 11.30 en 12.00 uur kaarten bij Figitheater kopen. U bent van harte welkom!