Logo vierklank.nl
Algemeen

Sponsors voor Gambia

Zaterdag 21 januari organiseerde Sjoerd Vliek uit Bilthoven een diner waarmee hij geld hoopt in te zamelen om, samen met zijn klas, vrijwilligerswerk te gaan doen in Gambia, een land in West-Afrika. Gert Smit, van de Plus uit Bilthoven, sponsorde alvast een deel van het diner. Nu de rest nog.

door Walter Eijndhoven

Ongeveer 1.500 euro moet hij hebben voor zijn reis naar Gambia, voor reiskosten, inentingen en ander materiaal. De teller stond half december pas op 900 euro. Nog even te gaan, dus. Sjoerd Vliek: 'Ja, dat is nog een aardig bedrag, maar wij zijn de hele dag aan het bellen met bedrijven en particulieren met de vraag of zij ons willen sponsoren. En wij willen daar ook graag iets voor terugdoen. Wij doen mee aan een estafetteloop van 210 kilometer om het IJsselmeer en afgelopen zaterdagavond organiseerden wij een militair benefiet-diner'. Sjoerd Vliek doet zijn opleiding op het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein. Hier leren zij alles over respect, discipline en doorzettingsvermogen. Vaardigheden die zij goed kunnen gebruiken in Gambia.

Tropisch
Sjoerd: 'In Gambia willen wij helpen met het inrichten van scholen en het uitdelen van lesmateriaal. In West-Afrika werkt onze groep onder heel andere omstandigheden dan in Nederland. Het is een tropisch land, met een slechte infrastructuur en een arme bevolking. Om daartegen bestand te zijn sporten wij veel, zo'n twee uur per dag. Als wij daarheen gaan, zijn wij in ieder geval topfit'.

Onrustig
De laatste maanden was het erg onrustig in Gambia, een land dat vooral bekend is onder natuurliefhebbers, vanwege haar enorme vogelrijkdom. Voormalig president Yahya Jammeh weigerde op te stappen na zijn verkiezingsnederlaag en een volksopstand was aanstaande. Legers van omringende landen stonden reeds klaar om in te grijpen en Jammeh te verdrijven. Gelukkig kwam het niet zover en zag Jammeh in dat het beter is om te gaan. Sjoerd: 'Ja, dat was even een spannende situatie. Gelukkig is alles daar nu onder controle en kunnen wij in maart vertrekken voor een periode van drieënhalve week'. Wie Sjoerd en zijn medeleerlingen wil sponsoren kan hun Fb-pagina "Go for Africa VeVa" bezoeken. Elk bedrag is meegenomen, aldus Sjoerd.

Meer berichten