Het kampioensteam U12 met hun eigen kampioensbekers.
Het kampioensteam U12 met hun eigen kampioensbekers.

Team U12 kampioen

Algemeen Sport

Het team U12 van basketbalvereniging Irene uit Bilthoven is in de 5e klasse kampioen geworden van heel de regio West-Nederland. Het team wist na 10 wedstrijden 18 punten te behalen en eindigde op de eerste plaats voor Archipel (Culemborg) en Jump IJsselstein.

De vereniging is trots op het behaalde resultaat: 'We zijn een jonge club, we bestaan sinds 1 augustus 2012. De jongens en meiden van 'Under 12' (U12) hebben afgelopen seizoen echt heel goed samengespeeld, mooi dat ze zo'n mooie prestatie hebben kunnen neerzetten', aldus voorzitter Annemiek Jonker van de vereniging.

Groei
Basketbalvereniging Bilthoven groeit de laatste maanden flink. Er komen steeds meer kinderen en volwassenen mee trainen. Zij willen natuurlijk ook graag mee spelen in de wedstrijden. Om dit mogelijk te maken start Irene per januari 2016 met een extra team. Nu zijn er vier teams: U18, U16, U14 en U12.

De jongste jeugd neemt nog niet deel aan wedstrijden, zij trainen alleen. Ook is er een seniorenteam dat alleen traint. Wil je een keer meetrainen? De vaste trainingsavond is dinsdags in de Kees Boekehal in Bilthoven.
Kijk op: http://basketbal.sv-irene.nl/
(Dafna Holtzer)