Logo vierklank.nl
V.l.n.r. schoondochter Carla Apeldoorn, locoburgemeester Anne Brommersma, Lenie Apeldoorn, dochter Rita van Rheenen-Apeldoorn en zoon Roel Apeldoorn.
V.l.n.r. schoondochter Carla Apeldoorn, locoburgemeester Anne Brommersma, Lenie Apeldoorn, dochter Rita van Rheenen-Apeldoorn en zoon Roel Apeldoorn.
Ouderen

Felicitaties voor honderdjarige

Op dinsdag 10 januari kwam locoburgemeester Anne Brommersma in Wooncentrum Schutsmantel met een prachtig boeket bloemen mevrouw Apeldoorn-Bogaards gelukwensen met haar honderdste verjaardag.

Door Guus Geebel

Lenie Apeldoorn werd geboren in AIphen aan den Rijn, waar ze ook opgroeide. Ze had vijf broers en een zus. Rond 1940 ging ze in de huishouding werken bij een dominee in Bilthoven. In die tijd leerde ze haar man kennen, die kleermaker was en waarmee ze in de oorlog trouwde. Het echtpaar woonde op de Tweede Brandenburgerweg in Bilthoven en kreeg een zoon en een dochter. Er zijn drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Twaalf jaar geleden verhuisde Lenie met haar man naar de Schutsmantel. Hij overleed kort daarna.

'Het voelt prima om honderd te zijn en om het te worden moet je heel rustig zijn en je niet teveel opwinden, want dat is slecht voor je hart', zegt ze. 'Ik word hier altijd verwend.' Sinds september zit mevrouw Apeldoorn in een rolstoel maar ze heeft altijd veel gefietst en gezwommen. Ook bespeelde ze verschillende muziekinstrumenten. Terugkijkend noemt ze haar trouwdag een van de hoogtepunten in haar leven. Ze kijkt nog graag naar leuke televisieprogramma's. Op zondag 8 januari heeft ze haar verjaardag al met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen al gevierd.

Meer berichten