Het atelier van Rosalinde Bakker, nieuwe Kunstenaar in De AmbachtAteliers.
Het atelier van Rosalinde Bakker, nieuwe Kunstenaar in De AmbachtAteliers.

Nationale Kunstweek met Landelijk Atelierweeke

Algemeen Kunst & Cultuur

Volgende week is de Nationale Kunstweek van 5 tot en met 13 november. Een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten doen aan deze week mee.

Nieuw dit jaar is het Landelijk Atelierweekend. In de eigen omgeving kan in dat weekeinde een bezoek worden gebracht aan diverse ateliers. Ook AmbachtAteliers op de Ambachtstraat 9 in De Bilt is één van de deelnemende locaties. Hier stellen negen kunstenaars hun atelier open.

De Bilt
Tijdens het Atelierweekend kan men nader kennis maken met diverse kunstvormen en ontmoet men de mens achter het kunstwerk. Men ziet de kunstenaars aan het werk en men kan genieten van de grote variatie aan kunstvormen en traditionele en hedendaagse stijlen. Op 5 en 6 november zijn -beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur - Rita Camphuijsen (realistische schilderijen), Rosalinde Bakker (schilderijen, installaties en objecten), Lucia van der Velden (Keramiek), Annette Ligtenberg (drukkunst, dtp, letterpress), Marga van der Burgt (Glas in Lood en brandschilderen), Ike Smitskamp (schilderijen en tekeningen), Dinie van Buuren (realistische schilderijen), Jannie Vossestein (potlood- en krijttekeningen en schilderijen) en Mária Berns met schilderijen en objecten in vrolijke kleuren te bewonderen.

(Jan-Gerrit van Wijhe)