Dubbele belangstelling bij de SP-kraam.
Dubbele belangstelling bij de SP-kraam.

SP over zorgverzekeringen

Algemeen Politiek

14 oktober had de SP zijn kraam en grote tent opgeslagen op de vrijdagmarkt van de Planetenbaan. Marktbezoekers werden uitgenodigd door de tent heen te lopen: Op de grond waren twee routes getekend. Men kon kiezen voor de route van het Nationaal Zorgfonds of voor de route van de huidige zorgverzekeraars. De route van het Zorgfonds liep zonder belemmeringen door naar de uitgang van goede en betaalbare zorg, daarnaast wordt het eigen risico van 385 euro afgeschaft.

In de route via de zorgverzekeraars moest de bezoeker kiezen of hij wilde overstappen op een andere verzekeraar, het 'overstapcircus'. De bezoeker kreeg te horen hoeveel geld er jaarlijks aan reclame en werving wordt uitgegeven, geld dat door de verzekerden moet worden betaald. Bezoekers waren opvallend betrokken en goed op de hoogte van wat er momenteel speelt rond de zorgverzekering.

28 oktober (aanvang 20.00 uur) is er een grote informatie- en discussieavond in café van Miltenburg, Oude Brandenburgerweg 32 in Bilthoven. Lieke Smits, oud-inwoonster van Maartensdijk, zal vanuit het landelijk initiatief de avond leiden. Ook voor mensen uit de zorgverlening of medische en paramedische beroepen wordt dit een interessante avond. In heel De Bilt zijn aan hen enveloppen met informatiemateriaal en een oproep uitgedeeld.