FC De Bilt bekert verder

Na twee nuttige overwinningen in de competitie stond op 22 oktober de eerste knock-out-ronde van de bekercompetitie op het programma. De tegenstander VRC uit Veenendaal is een zgn. 'tweede klasser Oost'.

FC De Bilt wilde duidelijk de opgaande lijn van de afgelopen weken voortzetten en gaf VRC weinig kans. Dit keer kon trainer Plomp in de basisopstelling eindelijk gebruik maken van Mike Versloot en het was duidelijk dat Mike gretig genoeg was en heel graag wilde scoren. Al heel snel omspeelde hij de keeper, maar zijn eerste bleef nog even uit. Daarna werd hij onreglementair gestopt en vergat vervolgens (zelf) de toegekende strafschop te verzilveren. Na een half uur snelde hij weer dwars door de verdediging heen, maar ook nu bleef de daarbij behorende beloning uit.

Vlak voor rust was het eindelijk raak; Mike omspeelde de keeper en schoot onberispelijk binnen. Het had voor rust al beslist moeten zijn, want naast Mike kwamen ook Joey en Thomas in scoringspositie en vlak voor rust knalde Jelle de bal op de paal.

Terwijl nog veel mensen hun consumptie in de kantine moesten afrekenen zorgde invaller Sander van den Berg (voor Mike Versloot) al voor de 2-0. VRC probeerde het nog wel, maar de Veenendalers lieten erg veel ruimte achter hun verdediging. In de 68e minuut was het definitief gedaan. Een mooie steekbal in de vrije ruimte en Vincent van Bueren ging alleen op de keeper af, bleef goed kijken en benutte met een mooie lob de gelegenheid (3-0). Vlak voor tijd kreeg VRC de gelegenheid om de eer te redden, maar de uitstekende invaldoelman Jaime Hensen pakte op sierlijke wijze de bal uit de bovenhoek.