Inwoners geven mening over nieuwe burgemeester

Algemeen Algemeen

Bijna 400 mensen hebben de enquête ingevuld om hun mening te geven over de nieuwe burgemeester. De nieuwe burgemeester moet volgens inwoners van De Bilt een benaderbare en betrokken man of vrouw zijn. Hij of zij mag best uit het bedrijfsleven komen en is het liefst niet te formeel.

Met het afscheid van Arjen Gerritsen is het proces voor de benoeming van een nieuwe burgemeester gestart. De gemeenteraad wil de mening van de inwoners bij deze keuze betrekken. Inwoners konden de afgelopen drie weken door middel van een online enquête met tien stellingen aangeven wat voor burgemeester zij graag zien. De enquête sloot vorige week vrijdag.

Inwoners willen graag een betrouwbare en wijze burgervader of -moeder, die midden in de samenleving staat. Een man of vrouw, die weet wat er leeft en zo nodig daadkrachtig optreedt. Iemand die denkt in mogelijkheden en boven de partijen staat.

Profielschets
In totaal hebben 393 personen de enquête ingevuld. De resultaten worden verwerkt in de profielschets. Dit is de vacature waarin beschreven staat wat voor een gemeente De Bilt is, welke uitdagingen er liggen en welke vaardigheden en eigenschappen dat van een burgemeester vraagt. De gemeenteraad stelt naar verwachting eind oktober de profielschets vast, waarna de vacature opengesteld wordt. Kijk voor de gehele procedure op www.rijksoverheid.nl en zoek op 'kroonbenoeming ambtsdragers'.