Wat verwacht u van de burgemeester

Algemeen Politiek

Heeft De Bilt een daadkrachtige of bedachtzame burgemeester nodig? En is het juist goed als de nieuwe burgemeester bestuurlijke ervaring heeft of mag hij of zij ook uit het bedrijfsleven komen?

Met het aanstaande afscheid van burgemeester Gerritsen, start de zoektocht naar zijn opvolger. De eerste stap is dat de gemeenteraad een profielschets opstelt. Dit is de vacature waarin beschreven staat wat voor een gemeente De Bilt is, welke uitdagingen er liggen en welke vaardigheden en eigenschappen dat van een burgemeester vraagt. De raad wil de mening van inwoners daar in meenemen. 

Online stellingen
Vanaf 12 september kan men via www.burgemeesterdebilt.nl aan de hand van tien stellingen aangeven wat voor burgemeester men graag wil. Het invullen van de vragenlijst neemt slechts een paar minuten in beslag en is ook mogelijk op smartphone of tablet. Meedoen kan tot woensdag 28 september.

Proces nieuwe burgemeester
De gemeenteraad stelt naar verwachting eind oktober de profielschets vast, waarna de vacature opengesteld wordt. Kijk voor de gehele procedure op www.rijksoverheid.nl en zoek op 'kroonbenoeming ambtsdragers'.