Wilgen worden geknot (in IJsselstein).
Wilgen worden geknot (in IJsselstein).

Landschap Erfgoed Utrecht zoekt begeleiders

Algemeen Natuur & Milieu

Door Natalie Joosten

Landschap Erfgoed Utrecht zoekt voor het project 'Je School kan de Boom in' enthousiaste begeleiders. In een team van gelijkgestemden ga je met een schoolklas buiten in de natuur werken.

Landschap Erfgoed Utrecht helpt jaarlijks bijna 1.500 basis- en middelbare-schoolleerlingen de boom in tijdens het project 'Je School kan de Boom in'. Leerlingen komen zo in contact met het landschap waarin ze wonen. Ze leren over het ontstaan van hun woonomgeving en waarom het er nu zo uit ziet. Maar ze leren ook dat het hard werken is om het landschap te onderhouden. Na de voorbereidende les op school gaan de leerlingen zelf een dag buiten werken: zagen, takken slepen, in een knotboom klimmen. Tijdens deze werkdag krijgen ze hulp van een team van vrijwillige begeleiders.

Aanmelden
De eerste scholen gaan al begin november aan de slag. Er wordt van november tot half maart op doordeweekse dagen op verschillende mooie plekken door de hele provincie Utrecht gewerkt. Je kunt per werkdag aangeven of je beschikbaar bent. Ervaring met zaagwerk is niet vereist. Landschap Erfgoed Utrecht zorgt voor een opleiding. In oktober is er een startdag. Hier kunt u alle kennis opdoen die een begeleider nodig heeft. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl. Voor meer informatie: Landschap Erfgoed Utrecht, tel 030 2205534.