Burgemeester Gerritsen verwelkomt de Indiase ambassadeur op Jagtlust.
Burgemeester Gerritsen verwelkomt de Indiase ambassadeur op Jagtlust.

Ambassadeur India bezoekt De Bilt

Algemeen Algemeen

Vrijdag 8 juli bracht de Indiase ambassadeur de heer J.S. Mukul een bezoek aan de gemeente De Bilt. Hij werd op Jagtlust, waar de Indiase vlag uithing, ontvangen door burgemeester Arjen Gerritsen, wethouder Jolanda van Hulst en gedeputeerde Pim van den Berg. 

door Guus Geebel

De ambassadeur bezocht de gemeente in het kader van een bredere kennismaking met de regio Utrecht. Ook de gemeente Utrecht en het Utrecht Science Park werden bezocht. De heer Mukul werd vergezeld door de heer D. Gurnani, van de Stichting India Nederland Suriname (INS). INS organiseert naast culturele evenementen ook zakelijke evenementen om de handel en investeringen tussen India, Nederland en Suriname te bevorderen. Het is een mede door de regering van India gefinancierde instelling die zich richt op Indiërs die in Nederland verblijven. De heer Gurnani is voorzitter van deze organisatie.

Krachten bundelen
Het gesprek met de ambassadeur in De Bilt ging met name over het economisch potentieel van de samenwerking met de provincie, de stad Utrecht en de gemeente De Bilt. 
de heer Mukul is nu een jaar ambassadeur in Nederland. Hij is heel geïnteresseerd in deze samenwerking. Burgemeester Gerritsen vertelt dat de ambassadeur de samenwerking tussen Amstelveen en Amsterdam veel vond lijken op de manier waarop Utrecht en De Bilt hun krachten bundelen in de regio. 'Bij het aanbieden van voorzieningen als huisvesting, onderwijs, maar ook bedrijflocaties bied je op zo'n manier niet alleen de stad aan, maar ook de regio. Dat ondervinden wij nu ook met onze Utrechtse samenwerking.'

Provincie
'Wat goed is voor de regio is ook goed voor De Bilt', zegt de burgemeester. 'Het is mooi dat een ambassadeur zijn belangstelling toont voor wat hier gebeurt. We zijn ook blij met de dekking die we van het provinciale bestuur krijgen en dat de gedeputeerde voor Economische Zaken  ook aanwezig was. Er is de provincie veel aan gelegen als ook de oostkant van het stedelijk gebied erbij betrokken wordt. Daar zijn investeerders voor nodig en vanuit India is belangstelling voor life science.' Wethouder Jolanda van Hulst constateert dat de belangstelling daarvoor internationaal doorsijpelt. 'De ambassadeur was heel geïnteresseerd en zo zaai je belangstelling voor dit gebied. We doen dit niet voor de gemeente De Bilt, maar om het beter te laten gaan in de regio Utrecht. Het gebied is groter dan de gemeente en zo wordt het ook gebruikt', aldus de wethouder. Burgemeester Gerritsen: 'In 2008 begonnen we voor het eerst over de life science-as te praten. Ik ben blij dat we in de gemeente De Bilt voet bij stuk gehouden hebben op dat profiel. Dat werpt nu vruchten af.'

V.l.n.r. D. Gurnani, wethouder Jolanda van Hulst, ambassadeur J.S. Mukul, burgemeester Arjen Gerritsen en gedeputeerde Pim van den Berg.