Kinderen, griffiers, raadsleden én burgemeester op het bordes van Jagtlust tijdens de Roefeldag van de gemeenteraad
Kinderen, griffiers, raadsleden én burgemeester op het bordes van Jagtlust tijdens de Roefeldag van de gemeenteraad

Roefelen bij de gemeenteraad

Algemeen Jeugd

Zestien kinderen van 11 en 12 jaar zaten 22 juni op het pluche, waar normaal de gemeenteraadsleden van De Bilt zitten. Ze bespraken daar het 'urgente probleem' van het grasveld voor Jagtlust: 'wat moet daarmee gebeuren'?

In groepjes presenteerden ze in de raadszaal hun eigen ideeën en stelden elkaar vragen: 'moest het een bloementuin worden, een sportwereld, een mooie speeltuin, een maandelijkse markt (met 10% opbrengst voor de gemeentekas!), een extra visvijver of gewoon zo laten', de creativiteit der kinderen was opmerkelijk.

Na een spannend debat, bijgewoond door de burgemeester, twee 'echte' raadsleden, een bode én twee griffiers (die deze Roefeldag perfect georganiseerd hadden) werd er gestemd: 'het groen blijft gelukkig behouden en wordt zelfs omgevormd tot een park waarin je lekker kunt spelen'!

Trouwen(s)
Na een bezoek aan de trouwzaal, waarbij bijna écht getrouwd werd, de kamer van de burgemeester (waar ook de ambtsketen gedragen mocht worden) en het bordes gaven veel kinderen aan later zeker raadslid te willen worden: een hoopvol einde van deze mooie kennismaking met de gemeente.       (Peter Schlamilch)