Gemotiveerde orkestleden maken er een waar feest van.
Gemotiveerde orkestleden maken er een waar feest van.

Grandioos zomerconcert KunstOrkest

Algemeen Kunst & Cultuur

door Guus Geebel

'Toen ik net in de hal stond en iedereen binnen zag komen dacht ik, ze maken via de achterkant een rondje om het gebouw. Er kwam echt geen einde aan de stroom mensen die dit mee wilden maken', zegt burgemeester Arjen Gerritsen aan het begin van het eindconcert van het KunstOrkest. 'Ik heb heel wat evenementen meegemaakt in deze gemeente, maar dit is heel bijzonder. Het is de kroon op een jaar kennismaken met muziek.'

Het evenement zou oorspronkelijk gehouden worden op het grasveld achter de Werkplaats Kindergemeenschap, maar werd op het laatst vanwege de verwachte regen verplaatst naar H.F. Witte Centrum in De Bilt. De ruim 350 muzikanten en zangers maakten er onder leiding van dirigente Joke Firet een geweldig spektakel van, dat door een enthousiast publiek geestdriftig werd ontvangen.

Verhalen
Het eindconcert had als titel: Het mysterie van de verdwenen trombones en andere verhalen. Corinne Weeda vertelde de verhalen die ondersteund werden door muziekinstrumenten, liedjes en geluiden. Het KunstOrkest is een samenwerkingsproject van het KunstenHuis De Bilt-Zeist, Basisschool Wereldwijs, Julianaschool, Werkplaats Kindergemeenschap, Reinaerde, Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) en de Brandweerharmonie. Het project ging op 7 oktober 2015 van start in de theaterzaal van Het Lichtruim. Het was verrassend om te zien hoe in korte tijd zo'n compleet concert tot stand kwam.

Muzikanten en zangers
Als muzikanten traden op: Leerlingen van groep 5 van Wereldwijs, Julianaschool, Werkplaats Kindergemeenschap, cliënten van Reinaerde en spelers van de KBH en de Brandweerharmonie. Leerlingen van groep 4 van de drie scholen zongen de liedjes en maakten bij enkele verhalen speciale geluiden. Het werd een gevarieerd programma met popliedjes, bekende kinderliedjes, grappige maar ook serieuze liedjes, waarbij alle instrumenten aan bod kwamen. Een grandioos concert werd na afloop beloond met een ovationeel applaus.

    

Leerlingen van de groepen 4 van de deelnemende scholen zongen liedjes en maakte bij de verhalen passende geluiden.