Trots laten de kinderen van groep 7 van de School met de Bijbel uit Maartensdijk hun verkeersdiploma zien.
Trots laten de kinderen van groep 7 van de School met de Bijbel uit Maartensdijk hun verkeersdiploma zien.

Alle leerlingen behalen verkeersdiploma

Algemeen Jeugd

door Kees Diepeveen

Woensdag 25 mei namen alle leerlingen van groep 7 van de School met de Bijbel uit Maartensdijk hun verkeersdiploma in ontvangst. Dat de diploma's werden uitgereikt door locoburgemeester Hans Mieras gaf de ceremonie een extra feestelijk tintje.

Niet alleen de locoburgemeester was naar Maartensdijk gekomen, maar ook bestuursleden van Veilig Verkeer Nederland afd. De Bilt waren aanwezig bij de diploma-uitreiking. Secretaresse Nelleke Reitsma: 'Op 7 april vond landelijk het schriftelijk Verkeersexamen plaats. In de weken daarna stapten rond 200.000 leerlingen van de groepen 7 en/of 8 op de fiets om hun verkeerskennis en -vaardigheden te toetsen. Voor de groepen 7 van de scholen in Maartensdijk, Hollandsche Rading, Groenekan en Westbroek was dat op 15 april. Alle groepen 7 van de scholen in Bilthoven en De Bilt hebben dat in de periode 18 tot 20 april gedaan waarbij de leerlingen vertrokken vanaf het gemeentehuis en niet vanaf school'. Zij vervolgt:' Van de Werkplaats en de Berg en Bosschool hebben de groepen 8 meegedaan'.  

Gebak
Om de feestelijke bijeenkomst nog extra glans te geven zorgde meester Harry Prosman voor gebak voor alle aanwezigen. Harry Prosman: 'Ik had dat beloofd wanneer alle leerlingen hun verkeersdiploma zouden halen. Dus heb ik met plezier gebak laten aanrukken'.